Geniul Român Justin Capră inventează la 82 de ani un nou automobil (consum un litru la suta de kilometri)

Inventatorul Justin Capră s-a recuperat bine după operația pe care a suferit-o la picior, în urma unei crize de diabet și a început să lucreze din nou la proiectele sale. Împreună cu doi tineri, pasionați de tehnică, celebrul inventator lucrează acum la o mașină care consumă foarte puțin carburant: un litru la suta de kilometri, titrează antena3.ro.

Justin Capră are 82 de ani, dar își petrece aproape toată ziua în curte sau în garaj lucrând la noi invenții. S-a retras la Filipeștii de Pădure și colaborează cu mulți tineri supradotați. Poate fi numit cu ușurință un creator de școală.
Invențiile lui Justin Capră, cum a fost de exemplu rucsacul zburător, au ajuns până în America și multe țări au incercat sa il curteze pe celebrul inventator, însă nimic nu l-a făcut să renunțe la România.

Mașinile au fost toată viața o provocare pentru Justin Capră. Este la un pas să pună în funcțiune, împreună cu doi tineri talentați la mecanică, o mașină pentru o persoană, care consumă extrem de puțin.

Pentru Justin Capră viața dificilă pe care o duce din cauza pensiei mici și a bolii reprezintă o provocare. Acceptă cu modestie situația și nu cere nimic de la nimeni. Apropiații săi știu că i-ar prinde bine orice mic ajutor.

Primăria comunei Filipeștii de Pădure intenționează să îl declare cetățen de onoare, însă până acum nu i-a întins nimeni nicio mână de ajutor.

Sursa: telegrama.ro