ROMÂNIA BREAKING NEWS

Geniul Român Justin Capră inventează la 82 de ani un nou automobil (consum un litru la suta de kilometri)

Inventatorul Justin Capră s-a recuperat bine după operația pe care a suferit-o la picior, în urma unei crize de diabet și a început să lucreze din nou la proiectele sale. Împreună cu doi tineri, pasionați de tehnică, celebrul inventator lucrează acum la o mașină care consumă foarte puțin carburant: un litru la suta de kilometri, titrează antena3.ro.

Justin Capră are 82 de ani, dar își petrece aproape toată ziua în curte sau în garaj lucrând la noi invenții. S-a retras la Filipeștii de Pădure și colaborează cu mulți tineri supradotați. Poate fi numit cu ușurință un creator de școală.
Invențiile lui Justin Capră, cum a fost de exemplu rucsacul zburător, au ajuns până în America și multe țări au incercat sa il curteze pe celebrul inventator, însă nimic nu l-a făcut să renunțe la România.

Mașinile au fost toată viața o provocare pentru Justin Capră. Este la un pas să pună în funcțiune, împreună cu doi tineri talentați la mecanică, o mașină pentru o persoană, care consumă extrem de puțin.

Pentru Justin Capră viața dificilă pe care o duce din cauza pensiei mici și a bolii reprezintă o provocare. Acceptă cu modestie situația și nu cere nimic de la nimeni. Apropiații săi știu că i-ar prinde bine orice mic ajutor.

Primăria comunei Filipeștii de Pădure intenționează să îl declare cetățen de onoare, însă până acum nu i-a întins nimeni nicio mână de ajutor.

Sursa: telegrama.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: