ROMÂNIA BREAKING NEWS

Generalul Ion Costaș face PRAF serviciile secrete din R. Moldova: „Structurile noastre dorm?”

Generalul de divizie Ion Costaș, primul ministru al Apărării din Republica Moldova, afirmă că „nu se vede” și nici „nu se simte” faptul că serviciile secrete ar întreprinde acțiuni în contextul situației tensionate din regiune.
Generalul admite, așa cum scrie și presa ucraineană, că la Chișinău ar veni mai multe grupuri din Federația Rusă care se îndreaptă spre Tiraspol.

„E posibil. Rușii luptă pe toate fronturile, atacă fostele republici unionale pe diferite căi. Omuleții verzi trimiși de Putin vin în Transnistria pentru a întări forța rusă în coasta Ucrainei din partea aceasta. Nici Occidentului, nici SUA nu le pasă de Ucraina”, zice Ion Costaș.

Potrivit generalului, faptul că structurile speciale ale R. Moldova nu anunță prinderea și pedepsirea unor provocatori, înseamnă, de fapt, o inacțiune a acestora, fiindcă este imposibil ca în împrejurările de astăzi să nu existe asemenea elemente în R. Moldova. Mai mult, generalul afirmă că R. Moldova se află în pericol în situația în care Armata a 14-a nu a plecat de la noi, cu muniția stocată la Cobasna „poți înarma un întreg district militar”, iar Aeroportul din Chișinău aparține Rusiei. Ion Costaș crede că în Crimeea a fost aplicat scenariul transnistrean și nu invers, iar Putin își dorește cu ardoare ruperea Ucrainei în două.

„Să fi fost în locul autorităților din Ucraina, a doua zi desființam serviciile secrete ucrainene. Despre acest scenariu se știa de doi ani, dar cei de acolo nu lucrau pentru Ucraina, ci pentru Federația Rusă. Se zice că Serviciul de Informații și Securitate al R. Moldova lucrează pentru R. Moldova, dar nu se vede”, mai spune generalul.

Fostul ministru al Apărării își întărește acuzația oferind exemplul cazului de la Doroțcaia, Dubăsari, când unii localnici au început să îndemne lumea să ceară aderarea localității la separatiști.

„Structurile noastre dorm? Te-ai dus, și ai pus cătușele la mână ca să stopezi astfel de acțiuni”, recomandă generalul Ion Costaș.

Conform Ziarului NAȚIONAL, redactori ai acestui ziar, au încercat să ia legătura cu responsabilii de la Serviciul de Informații și Securitate pentru a infirma sau confirma cele scrise de presa din Ucraina, dar deocamdată fără succes.
Pentru R.B.N.Press
G-ral.(r) Ioan Costaș
Articol publicat pe ziarulnational.md
Autor Raisa Lozinschi

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.