ROMÂNIA BREAKING NEWS

General (r) Costaș Ion, „părintele” armatei și ministerului de interne al R. Moldova, victima unui accident de circulaţie suspect, la Chișinău

General (r) Costaș Ion, „părintele” armatei și ministerului de interne al R. Moldova, victima unui accident de circulaţie suspect, la Chișinău

În dimineaţa zilei de 21 august 2018 aproape de centrul Chişinăului a avut loc un accident de circulaţie care poate fi catalogat ca cel puţin suspect. În timp ce Generalul (r) Costaș Ion se deplasa regulamentar, un autoturism marca Renault a oprit brusc în fața acestuia, forţându-l pe dl general să frâneze instantaneu. În acelaşi moment a venit din spate cu viteza mare, un autoturism marca Volkswagen Passat care a lovit „în plin” automobilul  d-lui. general Costaș.

G-ral. Ion Costaș a fost transportat de urgenţă şi internat la Spitalul Militar Central cu multiple contuzii dar şi cu fractură de bazin. Starea sa este stabilă în acest moment dar este gravă, Dl general (R) Costas Ion este imobilizat la pat şi va trebui să sufere o spitalizare de minimum 5 săptămâni. În plus NU poate lua legătura cu Ambasada României din Chişinău fiind de mulţi ani şi cetăţean român. Toate acestea au parvenit pe surse specifice din Chişinău care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Asemenea veste tulburătoare a provocat panică, şoc şi consternare în radul autorităţilor de la Bucureşti. Întrebarea care s-a pus imediat a fost: ” Cine doreşte să-l elimine fizic pe generalul (R) Costas Ion ? „.

A fost o tentativă eşuată sau doar o încercare de intimidare ?

Dacă vrem să facem o foarte scurtă biografie a domnului general trebuie să spunem că are 74 de ani şi şase luni, ca a fost deportat din copilărie cu toată familia deoarece tatăl Domniei Sale, în calitate de român-basarabean s-a înrolat ca soldat în Armata Regală Romană şi a luptat pentru Eliberarea Basarabiei de sub ocupaţia bolșevico-sovietică. După o carieră militară impecabilă a devenit general de aviaţie cu trei stele. La scurt timp după proclamarea independenţei Republicii Moldova generalul Costas Ion a devenit ministru de Interne şi apoi ministru Apărării într-o perioadă dificilă în care trebuia să gestioneze războiul din Transnistria provocat de separatiştii transnistreni care erau sprijiniţi de Moscova.

Ulterior s-a retras din viaţa publică şi a devenit director general al unor companii româneşti şi apoi al unei companii vest-europene. De scurt timp generalul (R) Ion Costas a fost propulsat drept principal lider şi decident al unui partid politic românesc şi unionist din Chişinău. NU doresc să dau numele acestui partid pentru a fi acuzaţi de partipriuri politice sau că facem propagandă de partid. De acord ! Dar în dimineaţa fatidicei zi de 21 august 2018 a avut loc teribilul accident a cărei victimă este generalul (R) Ion Costaș !

Ţinând cont de cele expuse mai sus rămâne întrebarea: „Cine are interes să elimine chiar şi temporar sau să-l intimideze pe generalul (R) Ion Costas ?”. Mai ales că peste câteva luni au loc alegeri parlamentare în R.Moldova. Pe cine a deranjat generalul ? Pe cine a speriat aşa de tare formaţiunea sa politică ? Sunt întrebări fireşti pe care le adresăm atât MAE de la Bucureşti, Ambasadei SUA din Chişinău precum şi biroului NATO din Chişinău.

D.D.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: