ROMÂNIA BREAKING NEWS

Controversatul General-locotenent Michael Flynn, propus consilier național pentru securitate în administrația Trump! Cine este Flynn?

Controversatul General-locotenent Michael Flynn, propus consilier național pentru securitate în administrația Trump!  Cine este Flynn?
Michael Flynn

Michael Flynn

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, i-a propus joi funcția de consilier național pentru securitate general-locotenentului Michael Flynn, a anunțat agenția Associated Press, citată de Reuters, dintr-o sursă oficială la nivel înalt.

Michael Flynn, odinioară apropiat de democrați, a fost șef al Agenției de Informații pentru Apărare înainte de a fi concediat de Obama după numai doi ani.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie, Flynn a ținut adesea discursuri de deschidere la mitingurile electorale ale lui Trump, scrie realitatea.net

Flynn, scrie New York Times, are vederi asemănătoare cu ale lui Trump în ceea ce privește imigrația și terorismul. Generalul consideră că militanții islamiști reprezintă o amenințare existențială la adresa SUA. Fostul oficial declara la un moment dat că Sharia, legea islamică, se extindă în SUA, un fapt evident fals.

El l-a convins pe Trump că SUA se află într-un război mondial cu militanții islamici și că trebuie să își caute aliați, inclusiv pe Vladimir Putin, pentru a câștiga această luptă.

Flynn, care favorizează relațiile apropiate cu Rusia, a fost la Moscova anul trecut – un gest care i-a alarmat pe oficialii de la Pentagon. Generalul a avut un contract plătit cu postul tv Russia Today, portavocea regimului Vladimir Putin, iar vizita, care a avut legătură chiar cu această televiziune, a inclus discuții cu liderul de la Kremlin.

Controversele cu privire la experiența lui Flynn nu se opresc aici. Fostul oficial și-a deschis o firmă de consultanță care a avut legături neclare cu state din Orientul Mijlociu și care ar fi făcut lobby pentru regimul lui Recep Erdogan. Un exemplu în acest sens pare a fi un editorial semnat chiar de Flynn, în care acesta cerea extrădarea inamicului lui Erdogan, clericul Fethullah Gulen, aflat în prezent în SUA. 

Întrebată dacă se așteaptă ca generalul să accepte propunerea, o persoană care este la curent cu oferta a replicat: ”Când președintele Statelor Unite îți cere să servești, există un singur răspuns”.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: