ROMÂNIA BREAKING NEWS

Frontierele României trebuie consolidate urgent! Argumentele fostului președinte Traian Băsescu în favoarea INTERESULUI NAȚIONAL, ca țară creștin-ortodoxă

Frontierele României trebuie consolidate urgent! Argumentele fostului președinte Traian Băsescu în favoarea INTERESULUI NAȚIONAL, ca țară creștin-ortodoxă

România, „tară creștină, ortodoxă”, nu ar trebui să primească imigranți musulmani, aceștia vor veni aici cu familiile lor numeroase și nu vor putea fi integrați – Traian Băsescu

„Răspunsul meu categoric este nu. România ar trebui să refuze să primească imigranți pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră”, a spus fostul șef al statului.

Traian Băsescu admite că omenește e impresionat de drama refugiaților, dar în aceste momente trebuie să primeze interesul național și Uniunea Europeană nu poate obliga România să primească imigranți, iar el, dacă ar mai fi președinte, ar convoca CSAT și ar cere consolidarea supravegherii frontierelor.

„Legislația europeană aflată în vigoare spune că în astfel de situații imigrantul este trimis în locul pe unde a intrat în Europa și apoi repatriat. După părerea mea, România face un gest gratuit acceptând. Eu aș convoca ședința CSAT și aș cere consolidarea supravegherii frontierelor”, a spus fostul președinte la B1 tv.

Băsescu a adăugat că România ar trebui să refuze primirea imigranților, deoarece aceștia nu vor mai pleca de pe teritoriul României, ci chiar își vor aduce familile numeroase.

„Răspunsul meu categoric este nu. Româniai ar trebui să refuze să primească migranți pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră. Dacă cineva crede că a primi un număr de câteva mii de cetățeni care vin din Siria, din Libia, din nordul Africii, vă pot spune că nu este o simplă chestiune de cazare. În momentul în care i-ai acceptat pe teritoriu tău trebuie să le asiguri educație, învățarea limbii române, sănătate, păstrarea culturii și a obiceiurilor. Iar chestiunea că vor fi cazați în România doar doi ani trebuie să o uitați. Eu știu ce frumos e să mintă UE. Vor atrage familiile lor numeroase din țările în care se află”, a spus Băsescu.

Fostul președinte a declarat că România a avertizat că Europa se grăbește cu „transferul de democrație” în țări precum Libia, Egipt sau Siria.

„România a spus în forurile cele mai înalte: nu distrugeți dictatura din Libia pentru că reversul va fi un haos, pentru că vom face un nou Irak acolo. Cei care și-au asumat responsabilitatea de a transfera democrrație europeană în țări ca Libia, Egipt, aceia trebuie să își asume acum efectele. Lecția pe care o primește astăzi Europa este lecția propriei ei nesăbuințe”, a afirmat Băsescu.

În cazul Siriei, de unde vin cei mai mulți dintre refugiați, fostul șef al statului a spus că din punctul său de vedere ar trebui finanțată armata siriană pentru a lichida ISIS. Băsescu a precizat că această poziție a avut-o și la întâlnirile la nivel înalt pe care le-a avut.

„Poate să ne dea UE să ne dea oricâți bani, însă nu le poate asigura identitatea culturală a acestor oameni. România e o țară creștină. A-i primi nu înseamnă a le asigura cazarea. Trebuie să le dai dreptul de a se manifesta cultural, mai consturim moschei, trebuie să le facem școli în limba lor. În momentul în care îți asumi acest lucru, îți asumi o listă lungă de responsabilități. Noi nu reușim să integrăm romii de atâția ani, cum să reușim să îi integrăm pe aceștia. Vorbim despre șiiți și sunniți”, a mai spus fostul președinte.

Andrei Rădescu, Redactor Șef Adj. – romaniabreakingnews.ro
surse: gandul.info, b1tv.ro, independent.md, sursa foto:pressalert.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.