ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fregata „Regele Ferdinand” preia comanda grupării navale NATO din Marea Neagră formată din forțele navale ale României, Bulgariei și Turciei

Fregata „Regele Ferdinand” preia comanda grupării navale NATO din Marea Neagră formată din forțele navale ale României, Bulgariei și Turciei

Forţele Navale Române participă, în perioada 31 octombrie – 14 noiembrie, cu dragorul maritim „Lupu Dinescu” (DM-25) la operaţia de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră, desfăşurată de gruparea năvală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2 – Standing NATO Maritime Group 2), în conformitate cu angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de Alianţă Nord-Atlantică, anunţă Forţele Navale Romană. După ce va intra în Marea Neagră, fregata „Regele Ferdinand” se va integra în gruparea navală SNMCMG-2 şi va asigura comanda acestei grupări, care este alcătuită din nave militare ale Bulgariei, României şi Turciei.

În perioada 3-6 noiembrie, navele vor face o escală în portul Batumi, din Georgia, având planificate activităţi de instruire comune cu militarii georgieni, după care îşi vor continua misiunile pe mare, anunţă Forţele Navale Române.

Dragorul maritim „Lupu Dinescu” (DM-25) are un echipaj alcătuit din 76 de militari şi face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia Alianţei de ţara noastră. Operaţia, desfăşurată în Marea Neagră în această perioadă, este cuprinsă în Planul de acţiune al NATO pentru creşterea nivelului de reacţie imediată (Readiness Action Plan).

După degradarea situaţiei de securitate din vecinătatea estică a României, începând cu anul 2014, numărul exerciţiilor şi misiunilor desfăşurate de NATO în Marea Neagră a crescut semnificativ, iar Forţele Navale Române şi-au adaptat rapid progrămele de instruire ale militarilor şi planurilor de activităţi, în acord cu Programul de măsuri de asigurare imediată (Immediate Assurance Measures) al Alianţei Nord-Atlantice.

Fregata „Regele Ferdinand” cu un elicopter Puma Naval ambarcat şi cu un echipaj de 240 de marinari militari a participat în cadrul grupării navale SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2) la Operaţia ŞEA GUARDIAN, în Bazinul Mediteranean. Misiunea a început din primele zile ale lunii octombrie şi a durat până în prezent.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: