ROMÂNIA BREAKING NEWS

Frați ROMÂNI! Să îi primim cum se cuvine pe tinerii basarabeni care vin să cera UNIREA

Frați ROMÂNI! Să îi primim cum se cuvine pe tinerii basarabeni care vin să cera UNIREA

Sute de tineri basarabeni, care s-au pornit pe jos din Chișinău (5 iulie), în direcția Bucureștiului, ca să ceară Reîntregirea Neamului Românesc, sosesc în Capitala tuturor românilor în Piața Universității, la ora 14.00. Acești tineri minunați și-au sacrificat ceva mai mult decât timpul liber, au infruntat soarele torid, ploi torențiale, pe jos, într-un marș extenuant și totuși parcurs de ei cu multă speranță, bucurie și mai ales mândrie.

Dragi români, vă invităm să fiți la înălțimea sublimă a sacrificiului facut de acești tineri români – basarabeni, care prin gestul lor au ridicat drapelul Mândriei și Demnității Neamului Românesc de pe ambele maluri ale Prutului și să îi așteptăm cum se cuvine în Piața Universității.

Redacția RBN Press

Ei au plecat din ziua de 5 iulie de la Marea Adunare Națională din Chișinău, unde 30 000 de români basarabeni au cerut Unirea cu România.

Pentru a fi solidari cu ei, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează o amplă manifestație duminică, 12 iulie, la ora 14:00, în Piața Universității. Atunci, mii de bucureșteni alături de români din toate colțurile țării îi vor întâmpina pe tinerii sosiți din Basarabia.

Gestul de a parcurge pe jos această distanță dintre cele două capitale românești ne-a impresionat profund. Înainte de a participa la manifestația pregătită duminică la București, colona de tineri basarabeni e așteptată sâmbătă de sute de români din zona Moldovei la Prut, la Vama Ungheni, în jurul orei 10:00.

Facem apel la toți unioniștii din București să se implice săptămâna aceasta la organizarea Marșului Unionist de duminică, 12 iulie! E datoria noastră să ne întâmpinăm frații de peste Prut așa cum se cuvine. COMPLTEAZĂ FORMULARUL ACUM!

Sursa: actiunea2012.ro

MARȘUL LUI ȘTEFAN CEL MARE – MARȘUL UNIRII  – JURNAL ACTUALIZAT ZILNIC

12 iulie

 

https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc/videos/vb.145948112122703/994458047271701/?type=2&theater

Duminică la ora 11:44 sunt în Mizil în gară.

Basarabenii_vin_sa_ceara_Unirea_

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Ploiești!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 12:21 sunt în Ploiești în gară.

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Buzău!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 11:09 sunt în Buzău în gară.

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Râmnicu-Sărat!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 10:36 sunt în Râmnicu Sărat în gară.

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Focșani!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 09:54 sunt în Focșani în gară.

8:10 – Trenul Unirii a trecut prin Bârlad unde unioniștii au fost primiți cu urale.
Astăzi la 14:00, în Piața Universității , frații de peste Prut vin să ceară Unirea.
Alătură-te și tu acestui eveniment istoric!

Vin cu trenul, hai să-i întâmpinăm la Vaslui!
Tinerii care au mers pe jos din Chișinău ajung la București. Duminică la ora 07:31 sunt în Vaslui în gară

Basarabenii_vin_sa_ceara_Unirea_Trenul_Uniriii_la_Tecuci

11 iulie

VIN CU TRENUL!
Tinerii care merg pe jos de la Chișinău spre Țară vor urca in Trenul Unirii și duminică, 12 IULIE, vor parcurge drumul spre Bucuresti, oprind în mai multe orașe. Ieși și TU în gara din orașul TĂU și așteaptă-i cu tricoloare și flori, arată-le că-i sprijini, că Unirea-i în oameni, că Unirea face Puterea!

Așadar, Trenul Unirii INTERREGIO 1662 face următoarele opriri:

IAȘI – 06:00
VASLUI – 07:31
BÂRLAD – 08:05
TECUCI – 08:54
FOCȘANI – 09:54
RÂMNICU SĂRAT – 10:36
BUZĂU – 11:09
MIZIL – 11:44
PLOIEȘTI – 12:21
BUCUREȘTI – unde îi vom aștepta in Piața Universității, la ora 14:00!

Trenul Unirii a pornit din gară, nimic și nimeni nu mai poate să-l oprească!

Marșul lui Ștefan cel Mare

Marșul lui Ștefan cel Mare

10 iulie

Masa de prânz pentru cei 1000 de tineri este de fiecare dată o sărbătoare: forțele și hotărârea se amplifică, iar distanța până la capitala lor adevărată scade.

Contribuie cât de modest și tu pentru ca duminică ei să ajungă victorioși la București, capitala lor adevărată!

Marșul lui Ștefan cel Mare - popas

Marșul lui Ștefan cel Mare
– popas

10 iulie (dimineață)

,,Primiți-ne acasă, Domnule Președinte!”.

Tinerii basarabeni din Marșul lui Ștefan cel Mare vor mărșălui duminică, ora 14:00 din Piața Universității spre Cotroceni, pentru a-i cere Președintelui României Unirea.
Marșului din capitală i se vor alătura câteva mii de bucureșteni, solidari cu demersul tinerilor de peste Prut.
Scrisoarea deschisă este semnată de „Copiii înstrăinați ai neamului românesc, care își caută drumul spre revenirea acasă”.

Distribuim toți acest mesaj emoționant care trebuie să ajungă nu doar la Cotroceni, ci și în casele fiecărui român!

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

9 iulie

Marșul lui Ștefan cel Mare continuă. Ei vor ajunge la Ungheni, unde la ora 10:00 vor reface, alături de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului, Podul de Flori.
La București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, ora 14:00, în Piața Universității. Bucureștenii, împreună cu participanții la marș, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea președintelui României, Klaus Iohannis.

Marșul lui Ștefan cel Mare

Marșul lui Ștefan cel Mare

9 iulie

Unirea este proiectul national al generatiei actuale!
sambata, la ora 10:00 la vama Ungheni si duminica, la 14:00 in Piata Universitatii ii întâmpinam pe cei 1000 de tineri unionisti veniti pe jos de la Chisinau!

Marșul lui Ștefan cel Mare se pornește

Marșul lui Ștefan cel Mare se pornește

9 iulie

Nicu Covaci, Alexandru Arșinel, Anastasia Lazariuc și Grigore Leșe sunt doar câțiva dintre artiștii care cheamă românii de pe ambele maluri ale Prutului, sâmbătă, la Ungheni, ora 10:00, la Podul de Flori!

Artistii ii cheama pe ieseni la Podul de Flori de la Ungheni! (bzi.ro)

Nicu Covaci, Alexandru Arsinel, Anastasia Lazariuc si Grigore Lese invita iesenii cu mic cu mare la Podul de Flori, eveniment care va avea loc sambata aceasta, ora 10:00, la Ungheni, pe ambele maluri ale Prutului. Podul feroviar va putea fi trecut din nou, dupa 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova va fi inlocuita de o mare de flori.

„Maica mea e basarabeanca, tatal meu e banatean. Sunt extremele tarii care in intregime e a noastra. Speram ca in curand Basarabia sa revina in granitele romanesti. Lozinca Phoenix este gaseste-ti sira spinarii! Indemn romanii cu mic cu mare sa se indrepte sambata, 10 iulie, spre Ungheni, pentru ca Prutul sa nu mai fie nicicand frontiera!”, a spus Nicu Covaci, in timp ce Alexandru Arsinel a spus: „sunt alaturi de tot ce este legat de idealurile Basarabiei sora, cu toata dragostea”.

De asemenea, mesaje de sustinere au transmis si muzicianul Grigore Lese si Anastasia Lazariuc.

In aceasta perioada, pregatirile pentru refacerea Podului de Flori sunt in plina desfasurare. Evenimentul, care a reunit in anii ’90 romanii de pe ambele maluri ale Prutului, ia din nou amploare, Iasul fiind in aceste zile impanzit de afise si flyere care indeamna la solidaritate pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova. Initiativa Platformei Actiunea 2012 a nascut o solidaritate fara precedent, zilnic anuntandu-si suportul mii de romani pe retelele de socializare. In acelasi timp, tinerii care au plecat duminica din Chisinau spre Bucuresti in Marsul lui Stefan cel Mare vor traversa sambata podul feroviar de la Ungheni, pentru a se reintalni cu fratii de pe celalalt mal al Prutului. Iesenii sunt astfel asteptati pentru a intampina romaneste Marsul lui Stefan cel Mare.

„Traim intr-o Romanie inconjurata de pamant romanesc. A sosit vremea sa aratam lumii ca avem onoare. Drumul tinerilor este un drum al istoriei, al gandirii care pune in cumpana, incita si solicita, dar in acelasi timp ne linisteste. Te pune pe drum. Dorinta tinerilor este mare. Cred in forta tinerilor, in luminarea lor, care este inaltatoare. Ma alatur cu gandul ca intr-o buna zi sa avem o Romanie intreaga”, a spus Grigore Lese.
Transportul catre Ungheni va fi asigurat gratuit dus-intors din Piata Unirii, sambata, incepand cu ora 8:00. Participantii sunt rugati sa aduca flori, pentru a-i intampina pe fratii de peste Prut. Unirea o facem noi, cu mic, cu mare, sambata, la 10:00, in mana cu o floare! Manifestatia este autorizata de autoritatile de frontiera si cele locale.
„Pentru mine granita e demult disparuta. Suntem un singur popor. Artistii au fost printre primii care au spart acest zid care ne desparte iar eu voi ajuta cat pot sa reintregim tara. Inainte de 1990 tinerii de pe ambele maluri ale Prutului nu aveau posibilitatea de a se cunoaste. Acum aveti aceasta posibilitate! Veniti sambata la Prut!”, a spus Anastasia Lazariuc.

9 iulie

După ce au înfruntat canicula, eroii din Marșul lui Ștefan cel Mare au parcurs mai bine de 10 kilometri printr-o ploaie torențială.
Unioniștii au ajuns la Ungheni, pe Prut, unde sâmbătă, de la ora 10, vor reface Podul de Flori.
https://www.facebook.com/events/774773835953116/

Marșul lui Ștefan cel Mare se pornește spre Ungheni

Marșul lui Ștefan cel Mare spre Ungheni

Ploaia i-a prins în dreptul localității Pîrlița pe unioniștii noștri care vin pe jos de la Chișinău spre Țară.
Fiți alături de ei sâmbătă la Prut/Ungheni și duminică la București/Piața Universității.
Și dați această poză mai departe tuturor prietenilor, ca să vadă prin ce trec basarabenii pentru a spune în Țară că vor Unirea:

Prin ploaie la Ungheni, marșul continuă

Prin ploaie la Ungheni, marșul continuă

Marșul lui Ștefan cel Mare continuă. Ei vor ajunge la Ungheni, unde la ora 10:00 vor reface, alături de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului, Podul de Flori.
La București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, ora 14:00, în Piața Universității. Bucureștenii, împreună cu participanții la marș, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea președintelui României, Klaus Iohannis.

(9 iulie) Nici căldura, durerea de picioare sau oboseala nu mai afecta vreun tânăr din cei 1000 când în satul Vorniceni au fost întâmpinați cu dansuri și cântece de către niște românași frumoși de-o șchioapă.

Să contribuim fiecare cât de modest ca cei 1000 de tineri să reușească să ajungă la București și să ceară ceea ce li s-a luat pe nedrept, să ceară Reunirea!
http://actiunea2012.ro/doneaza-3

Marșul lui Stefan cel Mare, unioniștii primiți în satul Vorniceni

Marșul lui Stefan cel Mare, unioniștii primiți în satul Vorniceni

Un parlamentar s-a alăturat tinerilor unioniști la Marșul lui Ștefan cel Mare!

Deputatul în Parlamentul României, Petru Movilă, s-a alăturat sutelor de tineri porniți pe jos de la Chișinău spre București.

Aflați la jumătatea traseului pe teritoriul Republicii Moldova, manifestanții din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat în această dimineață din Călărași și au poposit la Bahmut, unde parlamentarul de Iași i-a întâmpinat cu o donație considerabilă de alimente.

În ciuda temperaturilor caniculare, tinerii continuă să meargă pe jos spre Prut, unde sâmbătă, 11 iulie, la Ungheni, cu începere de la ora 10:00, va fi refăcut Podul de Flori.

,,Ați demonstrat că știți să luptați să învingeți! Vă felicit pentru curajul și perseverența voastră!”, i-a felicitat deputatul pe cei aflați în marș.

Deputatul Movilă a fost prezent și la Marea Adunare Națională de la Chișinău, alături de senatorul Dorin Dobra. Ambii au luat cuvântul pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, în fața celor 30.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, ieșiți în stradă pentru Unire.

Din București, alți parlamentari au adresat mesaje de susținere celor prezenți la manifestație și la Marșul lui Ștefan cel Mare: deputații Mircea Irimie, Bogdan Diaconu, Eugen Tomac, Nuțu Fonta, Aurelian Mihai, Grigore Crăciunescu, Adrian-Nicolae Diaconu, Ionuț Săvoiu, Ioan Tămâian, senatorii Marcel Bujor, Sorin Bota și Varujan Vosganian.

Marșul lui Ștefan cel Mare a început duminică, imediat după Marea Adunare Națională. În semn de susținere a demersului celor o mie de tineri plecați pe jos spre capitala tuturor românilor, la București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, 12 iulie, ora 14:00, în Piața Universității. Bucureștenii, împreună cu tinerii basarabeni, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea președintelui României, Klaus Iohannis.(moldova.org)

Deputatul în Parlamentul României, Petru Movilă, s-a alăturat sutelor de tineri porniți pe jos de la Chișinău spre București.

Deputatul în Parlamentul României, Petru Movilă, s-a alăturat sutelor de tineri porniți pe jos de la Chișinău spre București.

Cinste lor, eroilor contemporani!
Sute de kilometri parcursi pentru idealul national al generației tinere!
VOI UNDE ÎI ÎNTÂMPINAȚI ÎN ȚARĂ?
1. sambata, ora 10.00, la vama Ungheni (la Iași)
2. duminica, ora 14:00, în Piața Universității , din BUCUREȘTI

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

8 iulie

În ciuda caniculei, participanții la Marșul lui Ștefan cel Mare au ajuns cu bine la Cornești. Numeroasele fâtâni din Basarabia au reîmprospătat rezerva de apă rece a unioniștilor.
Un moment special din Marșul lui Ștefan cel Mare va fi trecerea Prutului pe jos, sâmbătă, la ora 10:00, la Ungheni, unde sunteți așteptați cât mai numeroși.
Vă invităm să-i întâmpinați pe participanții la marș duminică, la ora 14:00 în Piața Universității.

https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc/videos/992808510769988/

 

Refacem Podul de Flori, întâmpinând tinerii la Prut, sâmbătă, ora 10:00. Plecare din București, cost 75 de lei dus-intors!

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea11

Tinerii care vin pe jos au primit la Călărași un bust a lui Ștefan cel Mare, să-l ducă la București.
În București vor ajunge duminică, la ora 14:00(Piața Universității) iar Prutul îl vor trece pe jos sâmbătă, la ora 10:00, la Ungheni, unde vă așteptăm și pe voi!

La Călăraș (R. Moldova) tinerii din marșul unionist au primit în dar din partea comunei un bust al lui Ștefan cel Mare, pentru a fi adus la București

La Călăraș (R. Moldova) tinerii din marșul unionist au primit în dar din partea comunei un bust al lui Ștefan cel Mare, pentru a fi adus la București

La Călărași, popasul zilei de marți, unioniștii care au pornit în Marșul lui Ștefan cel Mare au ridicat lampioane tricolore, după ce au fost întâmpinați entuziast de autorități și de localnici, toți unioniști.

Participanții la marș vor sosi la București duminică, 12 Iulie cand îi vom întampina la ora 14:00 în Piața Universității și de acolo vom merge împreună către Cotroceni pentru a cere REUNIREA celor doua state romanești!

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea13

„Unirea este un lucru pe care doar Bucureștiul poate să-l ofere și numai Chișinăul poate să-l accepte. Dacă cetățenii din Moldova vor cere acest lucru, atunci nimeni nu-i va putea opri” – Klaus Iohannis, președintele României

Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare s-au prins în Hora Unirii cu localnicii și autoritățile din Călărași. Mâine dimineață, din nou la drum, pe jos, spre București.

https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc/videos/992316394152533/

6 iulie

După mai bine de 40 de km parcurși din Marșul lui Ștefan cel Mare au luat prânzul într-o pădurice răcoroasă Andreea, Ion, Cătălin, Marian, Dumitru, Vitalie, Igor, Maria, Vlad, Sorin, Elena și restul celor 989 de tineri porniți pe jos de la Chișinău.

Curajul lor, pur și simplu, nu are limite! Să-i susținem să ajungă la București!

Români,
ce ne-au demonstrat duminică tinerii din Chișinău nu poate rămâne fără reacție!

Sute de tineri sunt în aceste clipe pe jos, deplasându-se spre Prut. Haideți să dăm vestea despre jerfa lor și să-i ajutăm logistic și moral!
Iar sâmbătă, să venim cu toții la Prut- Ungheni(20 km de Iași) pentru a-i întâmpina pe eroii României de mâine.

Transport din București Iași, Vaslui, Chișinău pentru sâmbătă: https://www.facebook.com/events/774773835953116/
Plecări zilnice din Chișinău până la marșul pe jos: ora 07:00 de la Teatrul de Operă și Balet
Pentru donații:

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Fratii_de_peste_Prut_vin_sa_ceara_Unirea

Sursa: https://www.facebook.com/basarabiapamantromanesc

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: