ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto / „Zilele Americii” în Republica Moldova

Foto / „Zilele Americii” în Republica Moldova

Prim-ministrul Maia Sandu a participat, în seara zilei de 6 septembrie a.c., la sărbătoarea organizată în premieră „America Days” („Zilele Americii”) de către Ambasada SUA în Republica Moldova. Cu acest prilej, Premierul a salutat ideea de organizare a acestui eveniment, subliniind importanţa menţinerii în continuare a unor relaţii strânse de cooperare, care se dezvoltă cu succes de aproape trei decenii între Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova.

„Evenimentul de astăzi reprezintă o oportunitate excelentă de a afla despre conţinutul concret al relaţiilor bilaterale, despre proiectele sprijinite de ani buni de Guvernul SUA, dar şi de a cunoaşte cultura, istoria şi tradiţiile poporului american. Este o ocazie să reiterăm aprecierea noastră pentru sprijinul de care ne bucurăm de atâţia ani, de la independenţă încoace, în special când vorbim de consolidarea proceselor şi instituţiilor democratice, de crearea şi dezvoltarea oportunităţilor economice. Ne-aţi sprijinit mereu în drumul nostru de integrare europeană prin susţinerea valorilor şi principiilor democratice”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu.

Totodată, şefa Executivului a accentuat importanţa parteneriatului bilateral dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord, anul acesta împlinindu-se 20 de ani de colaborare excelentă între ambele state.

La rândul său, Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan, a remarcat rezultatele tangibile înregistrate de Republica Moldova drept urmare a intensificării relaţiilor bilaterale dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova. „De la independenţa Republicii Moldova, SUA au investit mult pentru a contribui la consolidarea economiei, la lupta împotriva corupţiei şi pentru a spori transparenţa şi responsabilitatea. Totodată, salut efortul de a asigura o justiţie imparţială şi mulţumesc tuturor pentru munca depusă de a construi un viitor mai bun pentru cetăţenii moldoveni”, a declarat Dereck J. Hogan.

De asemenea, ambasadorul acreditat la Chişinău a îndemnat cetăţenii ţării noastre să participe activ la alegerile locale din 20 octombrie, pentru a continua parcursul ţării spre o democraţie viabilă care să reflecte voinţa poporului. Totodată, oficialul a reiterat deschiderea SUA în sprijinirea Republicii Moldova şi a cetăţenilor săi pentru a construi o societate prosperă şi democratică.

Foto: Guvernul Republicii Moldova

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: