ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto-Video/Timp de trei zile, lecție de patriotism în stradă: „ONOR LA TRICOLOR și EROILOR NEAMULUI”

Foto-Video/Timp de trei zile, lecție de patriotism în stradă: „ONOR LA TRICOLOR și EROILOR NEAMULUI”

București 24 iunie 2015, P-ța.Universității. Este ziua internațională a Iei și a III-a zi de prezență în stradă cu „Lecția de patriotism” – „ONOR LA TRICOLOR ȘI EROILOR NEAMULUI ROMÂNESC”

 

Inițiator: Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din București * Partener al manifestării: Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina.

Manifestarea a avut ca scop sensibilizarea trecătorilor, în cele trei zile (22 – 24 iunie, între orele 18-22) prin prezență cu drapele și portretele marilor domnitori români și în acorduri de muzică patriotică. S-a dorit a fi un exemplu viu de lecție publică de patriotism, despre cum se onorează Națiunea Română. Participanții voluntari au stat de gardă la Tricolor, având în mâini chipurile voievozilor și cărturarilor români, în acorduri de cântecele naționale. În a treia  și ultima, 24 iunie, fiind și ziua internațională a Iei, o parte dintre participanți, printre care și trei copii minunați, au venit îmbracați în Ie.

Au participat voluntar, Virginia Parvu, Ion Forcos, Irina Baciu, Iulia Vladutu, Irimia Ana (copil), Măriuca Timea Golea (copil), Valeria Arnăutu. Diana Matei cu fiul,veniti din Italia s-au oprit o vreme alaturi participanți, Maria Simion Osmulichevici, Viorel Arniceru, Neață Dan Roman, Col.(r) Găitănaru Andrei, Col.(r.) Ceaușu Gheorghe, Col.(r.) Petrică Dima, comisar – Giani Florescu, Lucian Curelariu, Miron Manega, Doina Balaban, Petre Oanță, Laurian Stănchescu – uniunea Scriitorilor din România, Marian Clenciu – președinte Asociația Cultuală Pro Basarabia și Bucovina și Dorian Theodor în calitate de partener media al evenimentului.

Video:  ziua a III-a, (ultima zi)  „Onor la Tricolor” și cinstirea Zilei Internaționale a Iei

Video:  prima zi  de „Onor la Tricolor și eroilor Neamului Românesc” (22 iunie 2015)

Foto: „Onor la Tricolor” și cinstirea Zilei Internaționale a Iei (Ziua a III-a) 24 iunie 2015

Foto: „Onor la Tricolor și Eroilor Neamului Românesc” (ziua I) 22 iunie 2015

Material foto-video realizat de Dorian Theodor / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: