ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto-Video/Mitropolia Basarabiei și MAE-DPRRP, împreună pentru piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (R. Moldova)

Cu ocazia punerii pietrei de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” și sărbătoririi Hramului Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” (25 aprilie 2015 a.c.), secretarul de stat MAE-DPRRP, Sebastian Ioan Hotca, a efectuat o vizită la Orhei. Liturghia a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ierarhii Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor și PS Antonie de Orhei, episcop vicar al Episcopiei Chișinăului.

Biserica româneasca „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” a fost ridicată de către Mitropolia Basarabiei cu susținerea financiară parțială a Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Cu acest prilej, a fost anunțată începerea lucrărilor de construcție la centrul social-cultural din Orhei, proiect susținut de către Guvernul României prin intermediul MAE-DPRRP.

Cu ocazia acestei deplasări, secretarul de stat a avut o întâlnire cu primarul orașului Orhei, Vitalie Colun, în cadrul căreia au fost discutate oportunitățile de dezvoltare a comunităților prin intermediul proiectelor transfrontaliere și sprijinului acordat de către MAE-DPRRP.

Delegația MAE-DPRRP a vizitat și mânăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din localitatea Durlești-Chișinău, proiectul pentru efectuarea lucrărilor de pictură a bisericii este susținut de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Persoanele defavorizate din Orhei vor avea un spațiu în care să se adăpostească în situații de criză. Astăzi a fost sfințită temelia viitorului Centru social-cultural „Filantropia”, care va fi construit cu ajutorul Guvernului României, relatează Mesager.

Importanța pentru comunitate a viitorului Centru i-a adus pe mai mulți enoriași la Biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei. Ei au participat la slujba săvârșită de un înalt sobor de ierarhi ai Mitropoliei Basarabiei, în frunte cu mitropolitul Petru. După slujbă, ceremonia a continuat în preajma biseriicii, unde este săpat locul pentru temelia pe care va fi zidit Centrul.

Reprezentanții Guvernului României au spus că această nouă acțiune vine în ajutorul oamenilor aflați în dificultate. „Credem că suntem în asentimentul comunității românești care se află în Republica Moldova și sper să fim cât mai aproape pe viitor și a încuraja mediul asociativ din Moldova să participe la sesiunile noastre de finanțare, pentru a putea participa prin aceste finanțări la realizarea proiectelor depuse”, a spus Sebastian Ioan Hotca, secretar de stat, Ministerul de Externe al României.

În cadrul Centrului social-cultural „Filantropia” se vor desfășura activități sociale ale parohiei și își vor regăsi liniștea persoanele aflate în situații de criză. Un obiectiv important va fi și promovarea literaturii și culturii române.

Publicat de România Breaking News – R.B.N. Press /Surse: MAE-DPRRP, Tele Radio Moldova prin romaniabreakingnews.ro

Foto: Punera pietrei de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” și sărbătoririi Hramului Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” (Sursa: Unimedia.md)

piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (1) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (2) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (3) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (4) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (5) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (6) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (7) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (8) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (9) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (10) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (11) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (12) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (13) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (14) piatra de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” din Orhei (15)

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: