ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto-Video: Cultură, Muzică și Poezie de Ziua Imnului în Parcul Parcul Dendrologic „Alpinarium” din București

Foto-Video: Cultură, Muzică și Poezie de Ziua Imnului în Parcul Parcul Dendrologic „Alpinarium” din București

Vineri, 29 iulie 2022, de Ziua Imnului Național, s-a desfășurat în Parcul Dedrologic din Grădina Universității de Agronomie din București, evenimentul „Cultură, Muzică și Poezie de Ziua Imnului”, organizat de Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina în parteneriat cu Asociația Profesională de Geografie, Ecologie și Turism „Destin Geografic” A prezentat Mădălina ANDREI, președinte al Filialei centrale București a Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina. Recitalul de poezie și muzică a fost susținut de Alina Bondoc – Voce, și Irina Munteanu – Chitara.

Alina Bondoc susține recitaluri de poezie și activeaza ca profesor de Canto în mediul universitar, iar în cel preuniversitar, ca profesor de educatie muzicala. A colaborat la Teatrul Masca și a absolvit studii muzicale la Universitatea de Arte George Enescu din Iași și studii de master in Arta Actorului la Universitatea Hyperion in București. În present realizează independent emisiunea „Și… Viața e frumoasă!”, care este publicată pe canalul propriu de Youtube.

Irina Munteanu este absolventă a cursurilor prestigioasei „ London School of Dramatic Arts”. În prezent studiază teatrul la Universitatea Hyperion. Cantă la chitara de la 20 de ani, a participat la cenacluri si la un festival in Italia in Polignano. Are aparitii radio in Romania si Italia. Organizează propriul spectacol, un „One woman show„ (dupa o piesa scrisa de ea) pe care il joacă in spatii independente. Irina Munteanu crede ca „muzica si teatrul se imbina minunat și se completeaza perfect in viata unui artist”.

Video

 

Ziua Imnului Național, celebrată în fiecare an pe 29 iulie, este o sărbătoare încărcată de profunde semnificații pentru românii de pretutindeni.

Poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureșanu a fost intonat pentru prima dată în 1848, pe acordurile create de Anton Pann. Acesta a devenit în mod oficial Imnul Național al României în anul 1990 și a avut un rol catalizator în dezvoltarea conștiinței și a identității naționale.

Imnul „Deșteaptă-te, române!” reprezintă un simbol al unității, care arată devotamentul românilor față de principiile și valorile fundamentale ale statului nostru modern: libertate, demnitate, dreptate și respect față de lege.

Versurile imnului transmit cu multă emoție un mesaj puternic, un îndemn la solidaritate și curaj. Ziua Imnului Național ne oferă prilejul de a rememora faptele glorioase ale înaintașilor noștri, care s-au sacrificat pentru o țară suverană, indivizibilă și democratică.

Imnul transmite, totodată, esența idealurilor națiunii române și ne-a insuflat hotărâre și speranță în momentele de răscruce ale istoriei, dând glas sentimentelor patriotice ale poporului nostru.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: