ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto: Premierul Republicii Moldova a discutat cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de pe Nistru

Foto: Premierul Republicii Moldova a discutat cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de pe Nistru

Premierul Ion Chicu a discutat astăzi cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.

La începutul ședinței, Șeful Executivului a spus:  „Avem intenția să eficientizăm comunicarea, astfel încât deciziile Guvernului să satisfacă nevoile veteranilor de război. Vom merge, pas cu pas în funcție de posibilități, între timp ne vom îngriji să creștem aceste posibilități.”

Reprezentanții Uniunii Veteranilor au enumerat o serie de probleme care le confruntă, în special, ce țin de protecția socială a veteranilor, cheltuielile pentru necesitățile medicale, distribuirea indemnizațiilor unice și altele. Veteranii au solicitat examinarea posibilității de a fi scutiți de plata taxelor vamale și a accizelor pentru mijloacele de transport importate.

Primul ministru a cerut responsabililor prezenți să pregătească recomandări și decizii pentru soluționarea problemelor enumerate de către veterani.

Pentru a gestiona eficient problemele veteranilor, s-a luat decizia de resuscitare a Consiliului național pentru problemele veteranilor de război, conducerea căruia veteranii au propus să fie preluată de dl. Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării.

Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: