ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fostul președinte Georgian, Mihail Saakașvili, a fost numit guvernator al regiunii Odessa de președintele Petro Poroșenko. Azi își mai amintește cineva de administrația românească a primarului Pântea?

Fostul președinte Georgian, Mihail Saakașvili, a fost numit guvernator al regiunii Odessa de președintele Petro Poroșenko. Azi își mai amintește cineva de administrația românească a primarului Pântea?

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat, sâmbătă seara, decretul de numire a fostului președinte georgian, Mihail Saakașvili, în funcția de guvernator al regiunii Odessa, informează Realitatea.md. citat de paginaderusia,ro  și inliniedreapta.net preluat de romaniabreakingnews.ro

Redacția România Breaking News menționează că, fostul președinte georgian a renunțat la cetățenia Georgiei și a acceptat cetățenia Ucrainei pentru a fi eligibil numirii în acest post, după cum titrează BBC.

„Pentru mine este foarte important să încep, deoarece acesta va fi un proces îndelungat – de a face din Odesa o capitală a întregii Mări Negre. Nu există în întreg bazinul Mării Negre niciun oraș care ar fi apropiat ca potențial și-ar putea concura cu acest oraș minunat”, a declarat Saakasvili, în timpul prezentării sale de către șeful statului ucrainean.

Potrivit fostului președinte georgian, regiunea Odessa are nevoie de „transformări serioase, reguli noi, oameni noi și direcții noi, pentru a aduce în zonă mult mai mulți turiști și mult mai mulți investitori”.

„Din acest oraș, într-adevăr, poate fi făcută o minune mondială”, a adăugat noul guvernator al Odessei.

Saakasvili, aliatul anti-corupție al Ucrainei

În februarie, Mihail Saakasvili a fost numit consilier al președintelui ucrainean, Petro Poroșenko cu misiunea de a ajuta la reformarea tarii afectate de conflictul dintre forțele guvernamentale ucrainene și rebelii pro-ruși din estul țării.

„Mihail va deveni un reprezentant al Ucrainei în străinătate și, în același timp, un reprezentant al comunității internaționale în Ucraina”, declara Petro Poroșenko, în presa de la Kiev.

La rândul său, Saakasvili susținea faptul că ucrainenii merită un viitor mai bun, fără corupție și nedreptăți.

„Nu putem câștiga dacă nu construim astăzi o nouă Ucraină și nu introducem noi reforme”, sublinia liderul georgian.

Redacția România Breaking News menționează că unul dintre marii primari ai Odesei, care a realizat minuni economice și administrative, chiar în timp de război, a fost primarul român Gherman Pântea și administrația sa românească, care au reușit în condiții vitrege să dea un avânt și o înflorire nemaintâlnită pe timpul sovietic dinainte și după administrația românească a orașului și regiunii Odesa, vezi articolele: (1) Gherman Pântea, primarul Odesei (1941-1944) de Ioan Ispas; (2) Socialistul menșevic, Evgheni Tverskoi, care a locuit în Odesa în anii 1941-1944, descrie perioada administrației românești a Odesei ca fiind una de „îndestulare și înflorire a culturii” ; (3) Video: Gherman Pântea și administrația orașului Odesa. Evocare și dezbatere.

P.S. Mulți Odeseni vârstnici își mai amintesc de viața care era în Odesa pe vremea lui Pântea și a românilor, oare noul guvernator al Odesei, Mihail Saakașvili a auzit de Gherman Pântea, știe ceva despre admnistrația românească care a împărtășit aceiași viziune despre Odesa ? „…de a face din Odesa o capitală a întregii Mări Negre. Nu există în întreg bazinul Mării Negre niciun oraș care ar fi apropiat ca potențial și-ar putea concura cu acest oraș minunat”- Mihail Saakașvili

Publicat de România Breaking News – RBN Press / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: