ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fostul consilier al lui Putin: Rusia a planificat războiul împotriva Ucrainei cu cel puțin 11 ani în urmă

Conducerea militară a Rusiei a planificat războiul cu Ucraina în urmă cu cel puțin 11 ani, a declarat, la Riga, economistul Andrei Illarionov, fost consilier al președintelui Vladimir Putin, potrivit ziarului estonian Postimees, citat de money.ro  

Potrivit lui Illarionov, conflictul din Ucraina este în realitate un război al Rusiei împotriva Ucrainei, în condițiile în care conducerea militară rusă a planificat acest război de mai bine de 11 ani.„Pofta vine mâncând”, a subliniat Illarionov, amintind de acțiunile Rusiei în Osetia de Sud, Abhazia și Crimeea. În opinia lui Illarionov, conflictul din Ucraina nu poate fi rezolvat pe calea negocierilor. Fostul consilier al lui Putin a catalogat sancțiunile Uniunii Europene la adresa Rusiei drept „o anecdotă”, scrie portalul independent.md. Ilalrionov a comentat situația din Ucraina duminică, la Riga, unde a avut loc Conferința pentru securitate globală și regională.

La ora actuală, fostul consilier al președintelui rus activează ca cercetător principal în cadrul centrului american Cato. Andrei Illarionov a fost consilierul lui Putin în perioada 2000-2005. În luna martie a acestui an, Illarionov a atenționat, într-un interviu acordat publicației suedeze Svenska Dagbladet, că Putin va dori să cucerească și Finlanda. Potrivit lui Illarionov, Putin ar dori să-i redea Rusiei granițele Imperiului Rus, adică cel puțin Finlanda și republicile baltice.

 Sursa: money.ro.15 Septembrie 2014

 

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: