ROMÂNIA BREAKING NEWS

Forumul Smart Village, ultima zi de desfășurare a lucrărilor: proiecte și afaceri pentru a susține comunitățile rurale pe drumul lor de a deveni sate inteligente

Forumul Smart Village, ultima zi de desfășurare a lucrărilor: proiecte și afaceri pentru a susține comunitățile rurale pe drumul lor de a deveni sate inteligente

Duminică, 4 iulie 2021, a fost ultima zi de desfășurare a lucrărilor Forumului Smart Village – Transformarea digitală a comunităților rurale. Această zi a fost dedicată discuțiilor cu primarii în scopul determinării pontențialului comunităților pentru a evolua spre o abordare inteligentă. Reprezentanții autorităților locale au prezentat punctele forte și oportunitățile pentru a putea construi și dezvolta în continuare aceste atuu-uri ale localităților respective, dar și punctele slabe și dezavantajele, pentru a putea găsi soluții și pentru a putea implementa proiecte spre rezolvarea acestora. Reprezentanții autorităților publice centrale au luat cunoștință de problemele din teritoriu, au prezentat căile legislative și posibilitățile de susținere a celor supuse atenției.

Reprezentanții din mediul de afaceri privat și ai ONG-urilor au oferit consultanță care va continua și în perioada următoare cu scopul de a dezvolta proiecte și afaceri pentru a susține comunitățile rurale pe drumul lor de a deveni sate inteligente.

Dezbaterile au fost participative, dinamice, active, interesante și bine primite de factorii responsabili cu implementarea conceptului de SMART VILLAGE.

În fapt, Forumul Smart Village nu s-a încheiat, ci tocmai a început o acțiune de conștientizare, cunoaștere și acțiune pe calea transformării digitale spre satele inteligente. Concluzia acestui forum a fost că sunt necesare și alte ediții care să reunească, ca la acest eveniment, autorități locale și centrale, mediul de afaceri, societatea civilă, în scopul de a deschide oportunități de dezvoltare a altor componente necesare în transformarea SMART: agricultură modernă, afaceri sustenabile și adaptate specificului local, modelarea sistemelor rurale, interconectarea cu sistemul urban, mediu curat și durabil. Până la următoarea ediție, vă invităm să fiți parte a transformării satelor românești în comunități inteligente! Împreună atingem obiectivele propuse cu succes!

Comunicare de presă: Dr. Geograf Mădălina Andrei – Vicepreședinte, Asociația Satelor Inteligente

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: