ROMÂNIA BREAKING NEWS

Forumul Smart Village – Transformarea digitală a comunităților rurale este în plină desfășurare pe litoralul românesc

Forumul Smart Village – Transformarea digitală a comunităților rurale este în plină desfășurare pe litoralul românesc

Forumul Smart Village – Transformarea digitală a comunităților rurale este în plină desfășurare pe litoralul românesc, la Jupiter. Organizator este Satul Inteligent, în colaborare cu Asociația Satelor Inteligente, cu parteneri din mediul de afaceri, mediul academic și societatea civilă (asociații, fundații, clustere). Evenimentul se adresează autorităților locale din mediul rural, creându-se cadrul prin care acestea împreună cu firmele interesate să dezvolte proiecte pe linii de finanțare europene sau pe fonduri structurale și de cercetare.

La acest eveniment, care se desășoară în perioada 1-4 iulie 2021, peste 60 de primării, firme și ONG-uri și-au trimis reprezentanți. Pe data de 1 iulie 2021 a avut loc înregistrarea participanților, sesiune de networking și o primă interacțiune între participanți. Astăzi, vineri, 2 iulie 2021, a avut loc prima secțiune de prezentări a forumului cu luări de cuvânt pe tema smart village. Ziua a fost deschisă de organizator, domnul Viorel Stoica, manager Satul Inteligent și președinte al Asociației Satelor Inteligente.

Domnul Constantin Furdu, co-organizator, expert Smart City, a adus în fața celor prezenți viziunea privind transformarea digitală a comunităților rurale. Conceptul de sat inteligent și cadrul politico-legislativ și principalele surse de finanțare au fost prezentate de dr. Mădălina Andrei, cercetător asociat Academia Română, expert în modelarea sistemelor urbane și rurale. Doamna Christina Leucuța, expert economic/ClusteRO, a abordat probleme legate de dezvoltare durabilă inteligentă și rolul clusterelor.

Electrogrup S.A., reprezentat de domnul Claudiu Petre, a făcut cunoscut soluții inteligente de reamenajare și regenerare a teriroriului, iar Life is Hard din Cluj, prin persoanei doamnei dr. Anca Goron, soluții Smart City și Smart Village pentru comunități inteligente. Gabriel Păun de la Jovis Trading a prezenat sisteme electrice inovative și eficiente de încălzire și furnizare apă, iar Cosmin Ivan, de la BookTes, sisteme de smartticketing și dezvoltare de produse turistice digitale. Invitați de seamă sunt demnitarii Corina Atanasiu și Ionel Petre.

Doamna Corina Atanasiu, Secretar de Stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a venit cu punctul de vedere guvernamental referitor la fonduri europene pentru comune în vederea transformării digitale a comunităților. Domnul Ionel Petre, Subsecretar de Stat la Ministerul Mediului/Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate în perioada 2017-2019, în calitate de CEO al grupului de firme cu capital 100% românesc Star Sistems Security a venit cu soluții inovative privind siguranța cetățeanului și protecția comunităților. Dezbateri deosebit de interesante și discuții preliminare despre noi proiecte au încheiat ziua cu succes.

Dr. Geograf, Mădălina Andrei, Vicepreședinte Asociația Satelor Inteligente

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: