ROMÂNIA BREAKING NEWS

Forțele din extremele spectrului politic, anti UE și populiste, au devenit mai puternice ca oricând! Kremlin prodest!

Forțele din extremele spectrului politic, anti UE și populiste, au devenit mai puternice ca oricând! Kremlin prodest!

Într-o Uniune Europeană fragilizată și dezbinată de interesele naționale sau politice și confruntată cu o criză economică și existențială, această ascensiune înseamnă pericol. Ceea ce au prezis alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014 începe să se împlinească.

În Franța, a doua economie ca mărime din zona euro, formațiunea radicală de dreapta Frontul Național, xenofobă, cu un discurs puternic antiUE și antiimigrație, care nu și-a ascuns niciodată admirația pentru actuala conducere de la Kremlin și despre care există suspiciuni că este finanțată de Rusia, a obținut duminică o victorie fără precedent în primul tur al alegerilor locale. Această victorie va avea un impact care va depăși cu mult compunerea guvernelor locale și șocul pe care-l va simți stabilimentul politic francez, scrie revista Politico.

Toți politicienii din partidele tradiționale europene se vor întreba cuma fost posibil aceasta.

În Germania, cea mai mare economie europeană, tânărul partid de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a devenit a treia cea mai populară formațiune politică. AfD a fost înființat în 2013 ca grup eurosceptic, iar după o revoltă care a schimbat conducerea s-a concentrat pe un discurs antiimigranți. Aici, coaliția de guvernare condusă de cancelarul Angela Merkel este zguduită de neînțelegerile privind gestionarea crizei rafugiaților. Din cauza acestei crize Merkel riscă să se confrunte cu o revoltă în propriul partid.

publicat de romaniabreakingnews.ro din sursa: Ziarul Financiar

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: