ROMÂNIA BREAKING NEWS

Noul SUV Ford EcoSport, made in România, a intrat în producție la Craiova. Ford mărește capacitatea de producție a fabricii din Bănie

Producătorul auto speră ca noua variantă de SUV - EcoSport, care intra acum în fabricație la Craiova, să fie un succes pe piața europeană.
Noul SUV Ford EcoSport, made in România, a intrat în producție la Craiova. Ford mărește capacitatea de producție a fabricii din Bănie

Începând de astăzi uzina Ford de la Craiova va produce modelul EcoSport, singurul vehicul al companiei americane asamblat în România. Noul vehicul înlocuiește monovolumul B-Max al cărui ultim exemplar a ieșit de pe linia de asamblare pe 1 septembrie și va concura cu Dacia Duster. 

Versiunea europeană a lui Ford EcoSport se va produce la fabrica Ford din Craiova. Secția „Caroserii”, unde funcționau 320 de roboți în producția B-MaxX, a primit 190 de noi roboți. Pentru acomodarea noului model, Ford a făcut investiţii de 200 de milioane de euro. Ford EcoSport se alătură liniei de SUV-uri Ford Edge şi Kuga în Europa. Crossover-ul Fiesta Active, inspirat de asemenea din lumea SUV-urilor, va fi disponibil la rândul său în Europa în cursul anului viitor. Aceste modele modele oferă un design exterior agresiv, un caracter dinamic sportiv pronunţat şi o linie de motoare puternice şi eficiente EcoBoost pe benzină sau diesel TDCi.

SUV-ul de clasă B EcoSport a devenit noul Ford „made in Romania” în cadrul unui eveniment festiv la care au participat, alături de oficialităţi de cel mai înalt rang ale statului român, Steven Armstrong, vicepreşedintele Ford Motor Co. şi preşedinte al diviziei europene. Potrivit celor de la Capital.ro citat de romaniabreakingnews.ro, începând de la finalul acestui an, noul Ford EcoSport va putea fi comandat cu sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Sistemul poate fi combinat cu avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri care dezvoltă până la 125 CP şi are un nivel optimizat al emisiilor. Disponibil de asemenea în premieră într-o versiune sportivă EcoSport ST-Line inspirată de gama de modele Ford Performance, noul EcoSport oferă tehnologii de asistenţă a şoferului precum conectivitatea SYNC 3, sistemul Cruise Control cu limitator de viteză ajustabil şi o cameră de marşarier.

Într-un interviu acordat revistei Capital la expoziţia auto de la Frankfurt din luna septembrie, vicepreşedinte al Ford Europa, responsabil pentru vânzări şi marketing, Roelant de Waard, a exlicat care sunt atuurile noului EcoSport şi  ce speranţe are compania americană de la acest model. Conform oficialului,

„EcoSport este lansat exact când trebuie. Ba chiar oferim linii de echipare, precum ST Line, pe care nimeni nu le are în prezent în ofertă. Sunt chiar curios să văd câţi vor opta pentru această versiune sportivă a SUV-ului nostru. În cazul Edge, de exemplu, circa 50% dintre clienţi au preferat ST Line, iar la Kuga circa 30%. Cred că vom trece de 30% în cazul EcoSport. Cred că putem dubla vânzările variantei produsă în India şi comercializată în Europa. De altfel toată piaţa europeană va creşte, însă segmentul în care se află EcoSport se va majora mai rapid” – Roelant de Waard

Varianta de pe piață a SUV-ului EcoSport se produce în prezent la Fabrica Ford din India. Compania Ford anunțase în urmă cu ceva vreme că producția noului EcoSport pentru piața europeană se va realiza exclusiv la Craiova. Producătorul auto speră ca noua variantă de SUV – EcoSport, care intra acum în fabricație la Craiova, să fie un succes pe piața europeană. Anul acesta, vânzările EcoSport în Europa au totalizat 5.000 – 6.000 de autovehicule pe lună, cu un vârf de 9.000 de exemplare, în luna martie, când s-au livrat peste 9.000 de EcoSport clienților din Europa, conform datelor oficiale ce reflectă vânzări de autovehicule.

Pentru orașul Craiova, producerea noului model EcoSport în fabrica din Bănie s-a transpus în sute de noi locuri de muncă, compania anunțând că anul acesta creează 1.700 de locuri de muncă, după mai mulți ani la rând în care au avut loc disponibilizări voluntare sau plecări diverse ale personalului din unitate.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: