ROMÂNIA BREAKING NEWS

Forbes despre România, capitală europeană a start-up-urilor în domeniul tehnologiei. În doi ani vom ajunge să rivalizăm cu Londra

Forbes despre România, capitală europeană a start-up-urilor în domeniul tehnologiei. În doi ani vom ajunge să rivalizăm cu Londra

România se poate lăuda cu cel mai mare număr de angajați în domeniul tehnologiei per capita, având aproape 64.000 de specialiști, dar și cu facilități fiscale pentru ei. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care fac din țara noastră un punct de interes în Europa pentru sectorul IT, spun jurnaliștii străini.

Numărul mare de angajați care lucrează în sectorul IT, facilitățile fiscale de care se bucură aceștia și cele mai recente reușite în domeniu – precum vânzarea în Silicon Valley a firmei de soluții eCommerce pentru producătorii de software Avangate și achiziționarea de către canadienii de la HootSuite a companiei românești de analiză social-media UberVu, au adus România în atenția străinilor, scrie Forbes.

Jurnaliștii susțin că, în prezent, hub-ul tehnologic al țării noastre atrage atenția la nivel internațional și că în România „se dezvoltă o puternică cultură a programării” și a inovării.

„Mai multe universități foarte apreciate din orașe precum București, Timișoara, Cluj, Iași și Constanța furnizează o sursă constantă de persoane talentate și stimulează inovarea în domeniul tehnologiei„, explică cei de la Forbes.

Jurnaliștii străini au discutat despre situația sectorului IT din România și cu Florin Cornianu, CEO și co-fondator 123ContactForum, platformă ce permite oricui să își construiască o pagină web fără să aibă cunoștințe de programere. Acesta susține că în doi ani vom ajunge să rivalizăm cu Londra și vorbește despre marile corporații străine care au ajuns să facă în ultimul timp parteneriate sau să cumpere start-uri românești.

Sursa: Gândul prin R.B.N. Press

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: