ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foarte frumos gest facut de Franta ! Posta Franceza a emis un timbru cu harta Romaniei si cu provinciile rapite de Stalin / "Gafă de proporții" titrează Realitatea.net

Foarte frumos gest facut de Franta ! Posta Franceza a emis un timbru cu harta Romaniei si cu provinciile rapite de Stalin / "Gafă de proporții" titrează Realitatea.net

Republica Moldova, Bucovina de Nord și Basarabia de Sud membre ale Uniunii Europene, încorporate în teritoriul României Mari, așa cum arăta la 1 Decembrie 1918.

Nu este vorba despre o ficțiune geopolitică, ci despre o imagine tipărită pe sute de mii de timbre emise de Poșta Franceză, răspândite în toată lumea, odată cu corespondențele plecate din Hexagon către cele patru puncte cardinale, dar și în albumele colecționarilor de mărci poștale. Timbrul, tipărit în cadrul unei colecții intitulate generic, „Lumea 2011”, fixează cu fidelitate maximă hărțile tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reproducând fără greșeală hotarele țărilor, cu excepția României, care figurează cu conturul consacrat în perioada interbelică. Adică atunci când frontierele patriei încadrau și provinciile ulterior răpite de imperiul sovietic. Textul din partea stângă superioară nu lasă loc de îndoieli și explică: „Uniunea Europeană, 27 de state membre de la 1 ianuarie 2007”.

Să știe Poșta Franceză, una dintre cele mai respectabile instituții de stat ale Franței – țară care este unul dintre polii de greutate ai Uniunii Europene – ceva în plus față de ce știm noi? Să fie vorba despre o eroare – dar una frumoasă, să recunoaștem – a unor funcționari publici, sau de o premoniție istorică a verilor de gintă latină?

Publicat de România Breaking News – RBN Press /  romaniabreakingnews.ro

SURSE: timpul.md, realitatea.net

Mai citește și:

Premoniții despre România Reîntregită la CNN și Poșta Franceză?

https://romaniabreakingnews.ro/premonitii-despre-romania-reintregita-la-cnn-si-posta-franceza/

Rămâi în contact cu noutățile R.B.N.Press ! Apreciază pagina de facebook Romanian Breaking News Press cu un Like ! și selectează opțiunea PRIMEȘTE NOTIFICĂRI !

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: