ROMÂNIA BREAKING NEWS

Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă "Romeo și Julieta" la Mizil

“Nu am câtuși de puțin intenția să glumesc, atunci când voi afirma că una dintre marile dorințe ale vieții mele a fost să vizitez Mizilul. […] Să vedem, îmi spuneam cu oarecare gravitate, ce este cu acest Mizil, pe care l-a zeflemisit odată Caragiale și asupra căruia nimeni nu s-a mai aplecat de atunci. E poate timpul să se afle în întreaga țară ce-i Mizilul – Mi-zi-lul – cum trăiesc, cum gândesc, la ce visează, cum iubesc și cum mor, acolo, în urbea lor, oamenii aceia peste care de atâția ani planează, batjocoritor, zâmbetul marelui umorist.” Fragment din “175 de minute la Mizil ”, de Geo Bogza.

La Mizil , literatura este la ea acasă: începe Festivalul Internațional de Poezie si Epigrama “Romeo si Julieta la Mizil ”, ediția a VI-a. De-a lungul edițiilor precedente personalitați culturale remarcabile au fost prezente la festival: Solomon Marcus, Daniel Cristea Enache, Mircea Ionescu Quintus, Corneliu Leu, Stefan Cazimir, Mircea Dinescu, Sorin Rosca Stănescu, George Stanca, Alexandru Mironov, Mihai Stănescu, George Corbu, Lucia Olaru-Nenati, Elis Râpeanu si alții. Anul acesta invitatul de onoare este scriitorul Nicolae Dabija. La a V-a ediție au participat 665 de concurenți din Romania și străinătate, la ambele secțiuni.

Pentru editia a VI-a înscrierile se fac în perioada 30.09.2012-30.12.2012. Concurenții se pot inscrie pe internet, pe site-ul oficial al festivalului:www.romeojulietalamizil.ro La festival pot pot participa tinerii români de… orice vârstă peste 14 ani, din toata lumea. Concurenții trebuie să trimită patru poezii sau epigrame pe site sau, dacă nu au internet, materialele pot fi trimise prin poștă la adresa: prof. Laurențiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N.Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu mențiunea: pentru „Romeo și Julieta la Mizil ”, ed. a VI-a. Textele trebuie semnate cu un motto, în același plic introducându-se încă un plic închis, pe care va fi scris motto-ul, în interiorul căruia se vor găsi datele de identificare ale concurentului, nume, adresa, ocupație, CNP. Premianții vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 4000 de lei și un week-end ” la Cetate „, la Mircea Dinescu.

Componența juriului este următoarea: Corneliu Berbente – scriitor; Corneliu Leu – scriitor, scenarist, regizor, jurnalist; Cristina-Marian Ionescu – inspector de română; Daniel Cristea Enache – critic literar, scriitor; George Corbu – scriitor, președintele Uniunii Epigramiștilor; George Stanca – scriitor; Emil Proșcan – primarul orașului Mizil; Mihai Morar – inspector de română; Nicușor Constantinescu – epigramist; Victoria Milescu – scriitor; Organizatorul si gazda festivalului este Liceul “Grigore Tocilescu”. Coordonatorii proiectului sunt prof. Bădicioiu Laurențiu si Minea Victor. Partenerul mass media al festivalului este Radio Rom â niaActualități.

In încheiere, iată și opinia lui Caragiale, conturată după numeroasele vizite pe care obișnuia să le facă faimosului primar Leonida Condeescu: „Mizilul! Așezată la poalele Tohanilor, celebre podgorii, această urbe – o grădină – se răsfață cu multă cochetărie pe o pajiște plană, asupra căreia bate soarele în plin de cum răsare și până apune, iarna și vara. Rar se găsește o panoramă așa de plăcută și atât de luminată: la miazănoapte, trâmba podgoriilor aci aproape, și mai sus, în depărtare, treptele din ce în ce mai azurii ale Carpaților; la miazăzi, câmpia vastă, care se-ntinde, ușor povârnită, până departe-n Dunăre. La spate, cea din urmă treaptă a munților; în față, nețărmurita zare a câmpiei. Se poate zice că Mizilul este poarta Bărăganului.”

Аutor:

Sursa articol: http://euromedia-ucraina.blogspot.ro/2012/09/festivalul-international-de-poezie-si.html

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: