ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fără pașaport între cele două State Românești!

Fără pașaport între cele două State Românești!

Militanții unioniști reuniți sub Platforma „Acțiunea 2012”, au protestat față de folosirea pașapoartelor la trecerea graniței dintre România și R. Moldova, într-un mod inedit, duminică, la București, formând un lanț uman între Ambasada Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe.

Granița dintre cele două state românești a fost practic simulată de lanțul uman organizat de unioniști, între sediul Ministerului Afacerilor Externe al României și porțile Ambasadei Republicii Moldova.

Mădălina Hrițuleac, secretarul general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatorul manifestației: „Pașapoartele dublează frontiera dintre România și Republica Moldova. Nu le mai vrem și nu ne mai trebuie. Este nefiresc să putem circula doar pe baza buletinului în 58 de țări și teritorii, iar pentru a ajunge la Chișinău să fim nevoiți să ne procurăm pașaport. Costurile morale și financiare ale acestei măsuri sunt prea mari”

Oxana Iovu, originară din Ialoveni: „Am prieteni mulți în România. Din cauză că nu își mai perfectează pașaport, ne vedem foarte rar, atunci când trec eu Prutul. Următorul pas corect și natural al autorităților de la Chișinău ar fi adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să permită cetățenilor României să treacă vama fără pașaport”.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate atât la Ministerul Afacerilor Externe al României, cât și la Ambasada Republicii Moldova de la București. În același sens, Tinerii Moldovei de la Chișinău au depus o adresă la Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene al Republicii Moldova.

Acțiunea 2012:

Propunem  a fi semnată și o pețiție în acest sens, pe care o vom transmite mai departe autorităților. SEMNEAZĂ AICI !                          

Am renunțat la pașapoarte în fața Ambasadei Republicii Moldova de la București. Sute de persoane de pe ambele maluri ale Prutului am solicitat într-un mod inedit autorităților eliminarea pașapoartelor la trecerea frontierei dintre România și Republica Moldova.

Surse:  actiunea2012.rofacebook/basarabiapamantromanesc prin România Breaking News

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: