ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fanfara Ciocârlia și chitaristul Adrian Raso concertează la Orpheum Graz în Austria. Concertul face parte dintr-un turneu mondial

Fanfara Ciocârlia și chitaristul Adrian Raso concertează la Orpheum Graz în Austria. Concertul face parte dintr-un turneu mondial

Fanfara Ciocârlia și chitaristul Adrian Raso concertează la Orpheum Graz în Austria. Concertul face parte din turneul mondial care cuprinde 38 de concerte susținute în 11 țări (China, Emiratele Arabe Unite, Germania, Cehia, Belgia, Luxemburg, Polonia, Statele Unite ale Americii, Olanda, Elveția și Ungaria), informează ICR. Turneul a debutat în data de 20 ianuarie la HongKong Arts Festival și se va încheia în data de 27 august la Hamburg (Germania).

Componența fanfarei pentru concertul din data de 4 martie: Lorenzo Luciano Bortolon (chitară), Kai Schönburg (tobe), Tyler Belluz (chitară), Oprică Ivancea (saxofon), Constantin Cantea (tubă), Constantin Călin (corn), Monel Trifan (tubă), Paul Marian Bulgaru (trompetă), Costică Trifan (trompetă) și Laurențiu Ivancea (corn).

Fanfara Ciocârlia a fost înființată în anul 1996 de inginerul de sunet și producătorul german Henry Ernst care a reușit să convingă muzicieni din satul Zece Prăjini din județul Iași să se alăture proiectului său muzical. Stilul muzical al fanfarei este inspirat din muzica tradițională românească, preluând elemente caracteristice spațiului balcanic (Turcia, Bulgaria, Serbia și Macedonia) și linii melodice inspirate din coloanele sonore ale filmelor realizate în Statele Unite ale Americii și India.

Fanfara Ciocârlia interpretează piese în limbă română fiind cunoscută pentru muzica alertă, cu ritmuri complexe, interpretări solo de clarinet, saxofon și trompetă și pentru dese improvizații în timpul concertelor. Cel mai recent succes al fanfarei în Austria a avut loc în mai 2015 cu prilejul concertului de la Sala Mare a Wiener Konzerthaus.

Concertul va avea loc vineri, 4 martie, la ora 20.00, la sala Orpheum Graz.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: