ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fake News ucrainean cu rachete rusești deasupra României! Departamentul de stat infirmă amenințările militare directe la adresa României și Republicii Moldova

Fake News ucrainean cu rachete rusești deasupra României! Departamentul de stat infirmă amenințările militare directe la adresa României și Republicii Moldova

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski (foto), a susţinut într-o conferință de presă că rachete ruseşti, lansate într-un atac efectuat vineri asupra Ucrainei, au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României şi reprezintă o provocare pentru NATO şi securitatea colectivă a acesteia.

Ministerul Apărării Naţionale al României a declarat referitor la situația reclamată de partea ucraineană că   sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spaţiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spaţiul aerian al României.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei ţintei de spaţiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri nord-est de graniţă, a precizat MApN. În consecință declarațiile președintelui ucrainean nu au nici o acoperire faptică.

Departamentul de Stat al SUA „nu au niciun indiciu” cu privire la o ameninţare militară directă din partea Rusiei la adresa României sau Republicii Moldova în acest moment, potrivit Reuters.  Sursa citată amintește că purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentul de Stat, Vedant Patel a declarat în cursul zilei de vineri: „Suntem în contact şi în comunicare strânse cu partenerii noştri moldoveni şi cu aliaţii noştri români”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: