Fabrică de 30 milioane de dolari la Brașov pentru Mercedes

O firmă chineză va construi o fabrică de 30 milioane de dolari la Brașov, care va livra piese pentru Mercedes
Compania Ningbo HuaXiang Electronic Co Ltd din China, care activează în domeniul componentelor auto, va învești 30 milioane dolari la Brașov, într-o nouă hală de producție ce va fabrica piese și accesorii pentru autoturismele Mercedes. Beneficiarul investiției este compania germano-romană Hib Rolem Trim, iar proiectul va fi demarat în primul trimestru al anului viitor și va fi finalizat până la jumătatea anului 2019, potrivit News.ro.
Cele două companii au semnat vineri la București un memorandum pentru demararea acestui proiect ce va avea o suprafață de 15.000 metri pătrați și va creea 265 noi locuri de muncă.
„În cadrul noii investiții se vor fabrica piese și accesorii (ornamente) pentru industria auto, constând în produse decorative pentru interiorul autovehiculelor de tipul: decorațiuni pentru bord, consola centrală și ornamente pentru uși pentru producătorul de autoturisme Daimler (Mercedes), clasele A și B”, a precizat investitorul.
Produsele se vor regăsi în mașinile vândute în Europa.
De asemenea, cele două părți au semnat în urmă cu un an o scrisoare de intenție pentru derularea de investiții, în cadrul evenimentului „China (Ningbo) – România Investment Forum”.