ROMÂNIA BREAKING NEWS

Extremistul Norbert Hofer a pierdut alegerile pentru președinția Austriei în fața lui Alexander van der Bellen

Extremistul Norbert Hofer a pierdut alegerile pentru președinția Austriei în fața lui Alexander van der Bellen

alegeri_austria_2016

Este o gura de aer pentru UE. Extremistul Norbert Hofer a pierdut alegerile în Austria. Rezultat este neașteptat în condițiile în care pentru alegerile prezidențiale, era favorit era ultranaționalistul Norbert Hofer, care anunța că, dacă va câștiga, este obligatorie organizarea unui referendum privind apartenența țării sale la Uniunea Europeană. El a pierdut alegerile în fața independentului Alexander Van der Bellen, conform rezultatelor exit-poll, diferența fiind de aproximativ 7%. Rezultatul acestor alegeri este o lovitură primită de partidele populiste din Europa.

Exit-poll arată aseară foarte clar: Independentul Alexander van der Bellen a câștigat alegerile prezidențiale din Austria. Extremistul Norbert Hofer și-a recunoscut înfrângerea

Independentul Alexander van der Bellen (72 de ani), susținut de „Verzi”, a câștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Austria, devansându-l pe candidatul extremei drepte, Norbert Hofer (45 de ani). Potrivit unui sondaj prezentat de televiziunea publică austriacă după închiderea urnelor, Van der Bellen este creditat ca fiind câștigătorul alegerilor, cu 53,3% din voturi, în timp ce Norbert Hofer ar fi obținut 46,7% din voturi. Chiar dacă rezultatele oficiale nu au fost deocamdată anunțate, tabăra lui Hofer și-a recunoscut deja înfrângerea, anunță Reuters citat de romaniabreakingnews.ro  Victoria lui Alexander van der Bellen a fost salutată de președintele Consiliului European, Donald Tusk, care spune că acest lucru va contribui la menținerea unității în Europa:

„Este o plăcere să vă felicit din toată inima pentru victorie. În numele Uniunii Europene, și personal, vă doresc mult succes”, i-a transmis Donald Tusk lui Alexander van der Bellen, potrivit AFP.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: