ROMÂNIA BREAKING NEWS

Expoziție despre Masacrul de la Fântâna Albă, în Parlamentul European

Expoziție despre Masacrul de la Fântâna Albă, în Parlamentul European

Pe data de 5 aprilie 2016, în sediul Parlamentului European de la Bruxelles, va fi vernisată expoziția de fotografie „Masacrul de la Fântâna Albă. 75 de ani – pagina ascunsă a istoriei”, organizată de europarlamentarul român Siegfried Mureșan și politicianul Eugen Tomac, deputat în Parlamentul României.

La 1 aprilie 1941, acum 75 de ani, circa 3.000 de români din nordul Bucovinei au fost uciși de trupele sovietice în timp ce încercau să se întoarcă în țara-mamă, după ce Uniunea Sovietică anexase nordul Bucovinei. Decenii întregi, autoritățile sovietice și, apoi, cele ruse au încercat să ascundă și să ștergă din conștiința publică masacrul de la Fântâna Albă.

“Este de datoria noastră astăzi să ne gândim cu toții la această rană care nu va putea fi niciodată ștearsă din sufletul românesc, mai ales acum, după ce timp de jumătate de secol comuniștii au interzis orice referire la acest masacru. Marțea viitoare, în prezența unui grup de tineri din România și Republica Moldova, voi inaugura această expoziție de fotografii. Este modul în care am crezut că pot cel mai bine să-mi aduc omagiul pentru victimele acestei negre pagini a istoriei noastre”

– se arată într-o declarație a europarlamentarului român Siegfried Mureșan.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / TOCpress: Expoziție despre Masacrul de la Fântâna Albă, în Parlamentul European

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: