ROMÂNIA BREAKING NEWS

Expoziție despre Masacrul de la Fântâna Albă, în Parlamentul European

Expoziție despre Masacrul de la Fântâna Albă, în Parlamentul European

Pe data de 5 aprilie 2016, în sediul Parlamentului European de la Bruxelles, va fi vernisată expoziția de fotografie „Masacrul de la Fântâna Albă. 75 de ani – pagina ascunsă a istoriei”, organizată de europarlamentarul român Siegfried Mureșan și politicianul Eugen Tomac, deputat în Parlamentul României.

La 1 aprilie 1941, acum 75 de ani, circa 3.000 de români din nordul Bucovinei au fost uciși de trupele sovietice în timp ce încercau să se întoarcă în țara-mamă, după ce Uniunea Sovietică anexase nordul Bucovinei. Decenii întregi, autoritățile sovietice și, apoi, cele ruse au încercat să ascundă și să ștergă din conștiința publică masacrul de la Fântâna Albă.

“Este de datoria noastră astăzi să ne gândim cu toții la această rană care nu va putea fi niciodată ștearsă din sufletul românesc, mai ales acum, după ce timp de jumătate de secol comuniștii au interzis orice referire la acest masacru. Marțea viitoare, în prezența unui grup de tineri din România și Republica Moldova, voi inaugura această expoziție de fotografii. Este modul în care am crezut că pot cel mai bine să-mi aduc omagiul pentru victimele acestei negre pagini a istoriei noastre”

– se arată într-o declarație a europarlamentarului român Siegfried Mureșan.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / TOCpress: Expoziție despre Masacrul de la Fântâna Albă, în Parlamentul European

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: