ROMÂNIA BREAKING NEWS

Expoziție de tablouri „ARC” și hărți interactive cu România la Bookfest, Chișinău 2019

Expoziție de tablouri „ARC” și hărți interactive cu România la Bookfest, Chișinău 2019

Secretarul de stat Victor Alexeev a participat astăzi, 28 august 2019, la deschiderea oficială a Salonului Internațional de Carte Bookfest, de la Chișinău. Alături de ministrul educației și culturii din Republica Moldova, doamna Liliana Nicolaescu-Onofrei, de Sergiu Nistor, consilier al Președintelui României, și de Andrei Novac, directorul Centrului Național al Cărții din ICR, oficialul MRP a tăiat panglica care a marcat simbolic inaugurarea celei de a patra ediții Bookfest.

„Mă simt onorat să reprezint Ministerul pentru Românii de Pretutindeni la Bookfest 2019, mai ales că în acest an, am adus cu noi o mică parte din speranțele și visurile copiilor români aflați peste hotare, dar care au ținut să ne arate ce înseamnă România pentru ei prin intermediul artelor plastice. Am adus la Bookfest tablouri pictate de copiii și tinerii care au participat la Programul de tabere „ARC”. Mai mult, avem plăcerea de a vedea cum proiectele finanțate de MRP prind viață și ne bucurăm să participăm la lansarea hărții interactive România – țara mea de dor, un proiect al Asociației Syllabus”, a subliniat secretarul de stat Alexeev.

Salonului Internațional de Carte Bookfest reunește în perioada 28 august – 1 septembrie personalități de renume de pe scena literară din România și Republica Moldova, precum și edituri de prestigiu de pe ambele maluri ale Prutului. Această ediție este specială prin faptul că se suprapune cu Ziua Limbii Române, celebrată pe 31 august. În onoarea acestei zile, la standuri sunt disponibile peste 50.000 de cărți aduse din România, iar noutatea din acest an a Bookfest constă în deschiderea primului magazin de cărți, al celui mai mare lanț de librării din România, în parteneriat cu Editura Prut, sub deviza „Cărturești și la Chișinău”.

  

Sursă foto: Arhiva MRP

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.