ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exploziv ! Exclusiv ! Ucraina va semna pe 17 decembrie a.c. un Parteneriat Strategic cu Federatia Rusă.

La data de 6 decembrie a.c. Presedintele Ucrainei Viktor Ianukovici s-a întâlnit la Soci cu Vladimir Putin – Președintele Federației Ruse.Ianukovici si Putin

Opoziția Ucrainiană prezentă în numar mare în stradă la Kiev a speculat imediat faptul că Ianukovici a făcut o înțelegere cu Putin pentru ca Ucraina să intre în Uniunea Vamală Eurasiatică.

Această speculație s-a produs după ce Ucraina a suspendat semnarea Acordului  de Asociere cu UE la Vilnius pe 29 noiembrie 2013.

Ianukovici ceruse din partea UE acordarea sumei de 160 Miliarde euro pentru ridicarea economiei Ucrainei la „standarde UE”, sumă pe care Uniunea Europeană a catalogat-o drept „scandaloasă”.

Pe de altă parte s-a aflat faptul că Vladimir Putin i-a oferit lui Ianukovici suma de 20 miliarde de dolari pentru ca Ucraina să nu semneze Acordul de Asociere cu UE. În urma întâlnirii din 6 decembrie a.c. de la Soci și a acuzațiilor formulate de opoziția ucrainiană, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a declarata la Moscova că „la Soci nu s-a discutat despre posibilitatea ca Ucraina să adere la Uniunea Vamală Eurasiatică”.

Sursele R.B.N.Press din Ucraina și Federația Rusă au comunicat redacției în regim de urgență, că la Soci pe 6 decembrie a.c. Putin l-a convins pe Ianukovici să semneze un Parteneriat Strategic între Ucraina și Federația Rusă. Semnarea acestui parteneriat strategic va însemna de fapt o repoziționare, o resetare și o reorientare a Ucrainei spre Federația Rusă. Chiar dacă Ucraina de „iure” nu va face parte din Uniunea Vamală, de „facto” Ucraina va fi subordonată total intereselor politice și geostrategice ale Rusiei. Aceleași surse au confirmat pentru R.B.N.Press faptul că acest Parteneriat Strategic între Ucraina și Rusia va fi ținut secret până în ultima clipă și va fi semnat pe data de 17 decembrie 2013.

În acest mod opinia publică ucrainiană și opinia publică din UE și SUA vor fi puse în fața unui fapt împlinit cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile de Iarnă. Astfel Putin a ales cu abilitate momentul psihologic pentru semnarea acestui Parteneriat Strategic în pragul Sărbătorilor de Iarnă când nici opinia publică și nici diplomația occidentală nu vor mai avea nici energia și nici dispoziția de a se lua la trântă cu ursul rusesc.

Astfel Putin va pune Ucraina în sacul său de Moș Gerilă și o va așeza sub formă de cadou sub bradul de Crăciun al Maicii Rusia.

 

Redacția R.B.N.Press

8 decembrie 2013

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

 • Bagiu spune:

  Recentele evolutii din Ucraina ne arata ca trebuie sa fim pregatiti pentru asigurarea iesirii unei parti cat mai mari de romani din statul ucrainean (maxim posibil ) .
  Va aduc aminte ca si la unirea Romaniei cu RD Moldoveneasca , aceasta avea zone cu 5 sau 10% populatie romaneasca, ceea ce ne aduce in atentie si alte zone care nu au fost incluse in planul unificarii sau al aderarii la fosta RDM 1917 si se afla acum in componenta Ucrainei.

  Partea Romaniei cu o Ucraina impartita in 4 (est Rusia, Centru Kiev, Vest Polonia, sud vest si sud Romania ,) trebuie luat in considerare ca ne intereseaza granita cu Slovacia la extremitatea vest a Transcarpatiei , pentru ca Slovacia are multa populatie romaneasca deznationalizata pana la Morava. Se impune sa implicam Slovacia ca sa nu intre in fata Ungaria care va fi astfel izolata chiar daca are relatii cu Rusia .
  Acum ca Ianukovici va semna cu Rusia , face sa plece VESTUL zonele de interes Romania+Polonia+Slovacia.
  Desigur dupa aceasta operatiune populatia se va rascula TOTAL la semnalul ca zonele de vest se vor desparti definitiv din Ucraina daca nu pleaca seful statului de la putere si il vor da jos pe Ianukovici si atunci Rusia isi va lua estul Ucrainei, iar Kievul va ramane cu Centrul .

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: