ROMÂNIA BREAKING NEWS

Explozii și incidente armate în centrul Parisului! Morți și răniți! Președintele François Hollande evacuat de serviciile de securitate

Explozii și incidente armate  în centrul Parisului! Morți și răniți! Președintele François Hollande evacuat de serviciile de securitate

‪#‎attentatparis‬,‪#‎attentat‬,‪#‎Bataclan‬

Cel puțin 128 de persoane au fost ucise și alte 200 rănite în urma unor atentate teroriste multiple care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informații, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puțin două explozii, comise aparent de teroriști sinucigași, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franței și Germaniei. În paralel, teroriștii au deschis focul cu arme automate la restaurante și terase din zonele Bichat, Charonne și Bataclan, situate în centrul Parisului.

UPDATE  03.34 Primarul Franței a anunțat un nou bilanț: 149 de morți

UPDATE 03.23 Cifra celor care și-au pierdut viața în sala de concerte crește. Sky News anunță cel puțin 118 morți.

UPDATE  03.17 Aproximativ 12 teroriști se află în libertate, în Paris, anunță CNN, după atacurile teroriste.

UPDATE: 03.00 Numele jurnalistului român, rănit în atenetate este Andrei Marian Mihai, colaborator al postului France 24. Acesta ar fi fost transportat în stare gravă, la spital, în comă indusă, anunță presa franceză.

UPDATE 02.30 Surse din poliția franceză anunță  100 de persoane ucise doar la sala de concerte, la Bataclan, plus 43 de persoane ucise în celelalte atacuri

UPDATE: 02:25    140 de persoane ucise în atacurile din Paris. Stare de urgență în Franța – Hollande a anunțat închiderea frontierelor

UPDATE: 02:15 Președintele Francois Hollande a declarat că Franța se află sub un asalt terorist. Nu mai puțin de 7 atacuri simultane au lovit Parisul. Bilanțul dat publicității este de 35 de morți și 100 de răniți. S-a oprit circulația la metrou. Parizienii sunt rugați să nu iasă afară din case. Printre victime s-ar afla și un jurnalist român.

UPDATE: 01:51 Video după atentatul cu bombă de la o braserie, aproape de o fabrică de bere din arondismentul 10 din Paris

UPDATE: 01:30 Imagini video în zona Bataclan (luare de ostatici într-un teatru)

Atacul de la Bataclan s-a încheiat, potrivit Le Parisien, care anunță 43 de morți în atacurile din Paris. Nu sunt informații despre ceea ce s-a întâmplat în sala de spectacole. Nu se știe câți oameni s-au aflat și nici câți teroriști. Se fac apeluri către presă să nu difuzeze imagini de la sala de concerte. La sala de spectacole ar fi murit câteva zeci de persoane, dar nu se cunoaște numărul exact.

UPDATE:01:12 Președintele Francois Hollande a decretat stare de urgență. Înainte de începerea ședinței Consiliului de Securitate, Hollande a precizat că face un apel la francezi pentru a rămâne calmi.

UPDATE:01:10 Imagini postate pe twiter. Stadionul unde a avut loc atacul armat, locație unde s-a aflat și președintele Franței.

UPDATE:01:00 Francois Hollande a fost evacuat de urgență de pe Stade de Frace, unde s-a disputat meciul amical Franța – Germania, locație în jurul căreia au fost raportate 3 explozii.

Primele imagini de pe stadion, ascultați zgomotul/detonarea…

UPDATE 00.46: La Casa Albă, președintele Barack Obama, declarații de presă: „Suntem în contact cu oficialii francezi. Situația e încă în desfășurare. Ironia face că în cursul zilei am vorbit despre aceste aspecte ale amenințării teroriste cu ocazia reuniunii G20. Este o situație cutremurătoare. Am trecut și noi prin asemenea episoade”.

UPDATE 00.37: Potrivit Reuters, un alt atac armat are loc la mallul Les Halles din Paris.

UPDATE 00:30 – Nou atac cu arme automate în Paris

UPDATE 00:23. Cel puțin 40 de morți

UPDATE 00:06. Cel puțin 26 de persoane au fost ucise și 60 sunt ținute ostatice

Explozii și incidente armate au avut loc vineri seară în centrul Parisului, în zona Stade du France, mai multe persoane fiind ucise. Potrivit unor surse din politie, 3 persoane au fost ucise în zona Stade du Frace, iar alte 15 în Bataclan.

O luare de ostatici este în plină desfășurare într-o sală de teatru din Bataclan, potrivit prefecturii.

Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar președintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de serviciile de securitate.

În paralel, au fost semnalate cel puțin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne și Bataclan.

Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză.

Persoane înarmate au luat mai mulți ostatici într-o sală de concerte din Paris, afirmă surse din cadrul Poliției franceze citate de AFP.

Potrivit unor surse din cadrul poliției franceze, cel puțin 20 de persoane au fost luate ostatice într-o sală de concerte

Până acum  sun confirmați 18 morți.

Harta locațiilor unde au avut loc evenimentele sângeroase.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: