ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exercitiu militar de amploare. NATO sfidează Rusia în Marea Neagră, chiar în vecinătatea noilor teritorii anexate

Exercitiu militar de amploare. NATO sfidează Rusia în Marea Neagră, chiar în vecinătatea noilor teritorii anexate

Sea-Breeze-2015Alianta Nord-Atlantica efectuează un exercitiu militar de amploare in largul coastelor Odesei, manevre la care particpa aproximativ 2.500 de militari – 1.000 americani, 1.000 ucraineni si 500 de soldati din alte tari ale Aliantei si ale partenerilor sai (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Romania, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia).

Exercitiile Sea Breeze 2015, care au inceput luni 31 august, sunt prevazute sa dureze pana in data de 12 septembrie, intr-o zona de 400 de kilometri lungime, in largul Ucrainei. in total, peste 150 de echipamente vor fi angrenate in aceste aplicatii, nave, submarine, elicoptere, avioane si vehicule. Aceste vin dupa ce, recent, parasutistii NATO au efectuat ample exercitii de desant in Romania.

De asemenea, distrugatorul USS Donald Cook si un avion de tipul Lockheed P-3C Orion, capabile sa transporte arme nucleare, vor participa la exercitiile NATO — Sea Breeze 2015—care incep luni in Marea Neagra. USS Donald Cook este dotat cu rachete Aegis, capabile sa intercepteze orice tip de racheta balistica, precum si rachete Tomahawk, care sunt uneori echipate cu focoase nucleare. Avioanele de patrulare maritima Lockheed P-3C Orion sunt destinate pentru activitati de recunoastere si pot transporta, de asemenea, bombe nucleare. Comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul James Foggo, a declarat ca ‘acest exercitiu reprezinta o oportunitate importanta de a lucra cu partenerii nostri si de a desfasura pregatiri semnificative in domeniile terestru, aerian, maritim etc’. NATO pregateste pentru luna octombrie cel mai mare exercitiu militar din 2002 pana in prezent, la care vor participa 36.000 de soldati.  (sursa karadeniz-press)

Andrei Rădescu / România Breaking News – RBN Press

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: