ROMÂNIA BREAKING NEWS

EXCLUSIV! SEZONUL CADOURILOR …de la NAȚIONAL la ANTINAȚIONAL …de la LEGAL la NELEGAL!

EXCLUSIV! SEZONUL CADOURILOR …de la NAȚIONAL la ANTINAȚIONAL …de la LEGAL la NELEGAL!

ACPBB – Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, ONG apolitic și nonprofit, își duce activitatea de peste 25 de ani cu rezultate excelente în slujba bunelor legături cu românii din afara granițelor țării în special cu aceeia care nu se pot numi  „români de pretutindeni” pentru simplul motiv că aceeia au fost și rămân autohtoni pe meleagurile care s-au născut și trăiesc de generații. Nu o dată a fost sugerată forurilor competente crearea unui oficiu special (oficiu, secretariat, departament, sau minister) pentru aceștia.  Problemele lor și obligația morală a statului român față de românii din spațiul etnic de formare și cultură al acestora ce nu a încăput în granițele țării, nu au găsit încă un numitor comun care să satisfacă cu adevărat nevoile lor de protecție și susținere a identității românești.

Respectăm cu sfințenie legislațiile, sub sancțiunea desființării, românească, europeană și a statelor limitrofe posesoare de cetățeni de etnie română. Avem și  putem oferi celor interesați expertiză în acest domeniu. 25 de ani de activitate, o mulțime de filiale și activități ce nu încap ca rapoarte telegrafice într-o carte, ne califică pentru acesta. De subliniat că activitățile noastre sunt  autofinanțate, iar efortul  voluntar este concentrat pentru atingerea acelui nivel european de standard și valoare pe care îl dorim cu toții. Efortul nostru este un mic cadou pentru națiune, stat și valorile europene.

BOBÎRNAC

Potrivit legislatiei in vigoare ACPBB a  formulat cereri  repetate catre Guvernul Romaniei pentru recunoașterea statutului de ONG de inters public, statut ce ar fi conferit Asociației posibilitatea păstrării unei  suite și nivel de acțiuni conforme statutului și menirii noastre, o minimă subvenție pentru acoperirea utilităților dacă nu chiar și fonduri pentru unele activități. Apostilele  de respingere au aparținut  unor înalți funcționari ai statului de altă etnie decât cea română dar aflați în căruța guvernării.

Nerecunoașterea statutului dorit și meritat (avem scrisori și diplome de recunoaștere a nivelului și calității activităților noastre) nu ne poate demoraliza și nu vom renunța. Se mai spune că „nici o faptă bună nu va rămâne nepedepsită”.

Ca români, nu putem fi indiferenți de starea românismului, oriunde acesta ar fi prezent și nu de puține  ori,  starea de fapt nu s-a dovedit mulțumitoare, lucru ce a fost  semnalat cu promtitudine.

(NE)SURPRINDE(RE) ?

Nu bănuiam ca în mileniul 3 în cadrul unei  minorități naționale stipendiate  de stat cu sume uriașe apar și monștrii. Nu bănuiam că un posibil terorist/criminal  va găndi cu sînge rece sau la comandă  să facă rău vecinilor. Nu pot să accept că mai are parte de mitiguri de susținere. Ceva nu înțeleg eu sau ei sunt din altă lume ???

UNDE-I RĂUL?

Nu vă așteptați să critic Jobik, UDMR-ul sau pe unguri la grămadă, nu este menirea noastră. Aceste gânduri se doresc o evidențiere a unor greșeli/ilegalități  pe care ACPBB le-a semnalat instanței încă din 2012 prin chemarea în judecată a UDMR, Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă a Guvernul României.

Se cerea in dosarul 18321/3/2012 să se constate că:

„- UDMR nu este partid politic și nici asociație cu caracter politic .

 – interzicerea desfășurării activității politice, participarea la alegerile locale și generale cu candidați propuși și susținuți de această pârâtă…”

Cererea noastră a fost respinsă.

Tribunal motivind că „UDMR inființată în conditiile legii 21/1924, abrogată prin OG26/2000 este supusă prevederilor art.55 din legea nr.14/2003, adică UDMR are un statut legal special de organizație a unei minorități naționale, având ca scop reprezentarea și apărarea intereselor minorității maghiare din România în cadrul constituțional al ordinii de stat și de drept a României cum rezultă și din hotărârea de acordare a personalității juridice”

RETORICĂ

„UDMR are un statut legal special, de organizație a unei minorități naționale, având ca scop reprezentarea și apărarea intereselor minorității maghiare din România, în cadrul constituțional al ordinii de stat și de drept a României ”

UDMR este de bine de rău o organizație legală, să nu mai spun ca aproape întotdeauna la guvernare. În sânul minorității sunt prezente și organizații ilegale cu obiective ce sunt  în afara legii. Această situație ar conduce pe oricine la raționamentul responsabilității colective.  Nu vreau să exagerez dar în Serbia, Slovacia, Ucraina și Romania apar elemente sau organizații despre care se știe clar ca sunt finantate de guvenul maghiar și duc activități la limita sau în afara legalității.

Și care este poziția UDMR-ului față de această stare de lucruri ?

Dragi români de etnie maghiară, contribuabilul român vă pune la dispozitie peste un milion si jumatate de euro anual pentru activități in cadrul constitutional al ordinii de stat și de drept, ori întâmplările de ultimă oră nu fac dovada celor de mai sus. Actele antisociale ar trebui condamnate, nu-i suficient să vă delimitați. Pentru buna conviețuire, liniștea și pacea tuturor implicați-vă cu responsabilitate civică, onestitate.

CADOUL MINORITARULUI MAGHIAR

În concluzie spune-mi cu  cine te însoțești ca să-ți spun cine ești. La ora când cu dezamăgire  scriu aceste rânduri pe sticlă(TV) stă scris : demonstrație la … pentru suținerea lui B…  acesta intenționa să detoneze o ….

Că unii stau incomod și la  capitolul  loialitate (Vezi europalamentar maghiar spiona pentru serviciile rusești) aduce încă o lumină nefavorabilă dar sunt sigur  ca pentru el moscoviții vor ieși în stradă iar Putin va demonstra personal.

Oare de ce nu  pot înțelelege… (?) Refuz să înțeleg de ce UDMR are un sediu în centrul Bucureștiului, pe strada Lipscani, de ce unii refuză buna conviețuire, de ce o detunătură la o sărbătoare națională  ar aduce satisfacție unui grup minoritar, de ce crima trebuie dusă la nivel de politică națională sau minoritară, de ce criminalii sunt susținuți?

..ce vânt bate ???

…Un „cadou” pe măsura intențiilor ar fi binemeritat.

A SE LUA AMINTE

Nu vrea să dau lecții de bun simț, corectitudine, loialitate, civism dar se pare că cineva intinde coarda până peste poate. Răbdarea are limite iar cineva forțează cota maximă a răbdării uitând că:

„Cine seamănă vînt va culege furtună”

PARALELĂ

Acum cîteva zile presa din Basarabia anunța destructurarea unor grupări paramilitare care erau pregătite să atace instituții ale statului cu scopul destabilizării și …atenție ! …la vremea potrivită s-a semnalat extensia acestora pe teritoriul Romîniei!

LECȚIE DE GEOMETRIE

Privite în spațiu și în perspectivă paralelele nu mai sunt paralele, ele undeva se unesc.

Este cadoul meu  gratuit, subtil și brutal de direct, îndemn la studierea geometriei geopolitice și sociale pentru serviciile responsabile, în cunoștință de tot și de toate, dar prea puțin vocale și obligate la a înștiința pe cineva. Nu o dată am auzit: „noi am raportat dar nu s-a luat în considerare…” Sugerez ca aceste servicii să aibă legal posibilitatea să raporteze și natiunii nu numai politicului care   nu se dovedește întotdeauna și în totalitate vaccinat împotriva antinaționalului, anti  interes public.

Pentru mine, domnilor,  garanția în orice sistem e în sinceritate, în omul de cuvânt” – Nicolae Blaremberg

„Da ce te faci când omul are două fețe?” – autorul

…Să aveți bunăstare,  liniște , minte, idealuri curate și cadouri pe măsură!

Marian Clenciu

Președinte

CN-ACPBB

P.S.

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina (ACPBB), înființată pe 11 ianuarie 1990 (în baza aceleiași legi ca UDMR-ul) ce are ca obiectiv legătura și ajutorarea  comunităților românești din jurul României nu se bucură de același tratament ca UDMR!

De 25 de ani ACPBB are susținere de la buget 0. 0 fiind ajutorul, aprecierea și interesul factorilor de decizie (competente ?) pentru activitatea și scopul nostru.

Erată

Aprecierea ACPBB nu este chiar 0, avem în posesie (hârtii) – scrisori și diplome de la președenție, parlamentari, primării, instituții  și ONG-uri din țară și din afară care ne elogiază activitatea și rezultatele…

Scrisori&Diplome_ACPBB (3)  Scrisori&Diplome_ACPBB (1)  Scrisori&Diplome_ACPBB (2)  Scrisori&Diplome_ACPBB (4)

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: