ROMÂNIA BREAKING NEWS

Eveniment de excepție la Biblioteca Centrală Universitară – lansarea celui de al doi-lea volum al reputatului istoric și analist american, LARRY L. WATTS, “CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ”, în continuarea volumului “Ferește-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România”

Larry L. Watts - "CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ"

Larry L. Watts – „CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ”

Dr. Larry L. Watts:

Ca american, admir România pentru că, în poziția ei, în perioada comunistă, s-a luptat ca David cu Goliath.

Revista Clipa

IMG_4987bSub auspiciile prestigioasei edituri Rao, care ne-a obișnuit în ultimii ani cu apariții editoriale importante pentru cunoașterea momentelor mai puțin cunoscute din istoria  recentă a românilor, “Ferește-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România”; Transnistria – Cronica unui război nedeclarat“, s-a desfășurat miercuri 24 aprilie, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I,  lansarea celui de al doi-lea volum al reputatului istoric și analist american, LARRY  L. WATTS, “CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ”.

S-au remarcat în mod deosebit în  prezentarea cărții: distinsul domn Acad. prof. dr. DINU GIURESCU, care a punctat  însemnatatea  acestei apariții  alături de Prof. univ. dr. MIHAI RETEGAN și  Gen. lt. prof. univ. TEODOR FRUNZETI. La eveniment au fost prezenți de asemeni, cunoscutul jurnalist și formator de opinie Victor Roncea, Dl. G-ral.(r) Niculae Spiroiu, fost ministru al Apărării Naționale, inimosul General Ion Costaș, fost ministru de Interne și al Apărării în R. Moldova, cunoscutul profesor ion Coja, D-na. Monica Ghiurco, prestigioasa realizatoare TVR și a seriilor de documentare cu Larry Watts – “Moștenirea Clandestină”, mulți alți jurnaliști

IMG_4985b

printre care și  George Damian de la Magazin Istoric, dar și alții,  precum și Virgil Măgureanu fos Șef al S.R.I., Col.(r) Mircea Dogaru – Președinte al “Sindicatelor Cadrelor Militare în Disponibilitate și Rezervă”, ginerele unui controversat personaj din mediul militar – Col.(r) Valeriu Pricină, Vicepreședinte al aceluiași sindicat, G-ral.(r) Ioan Talpeș (de asemeni unul din cei ce au prezentat volumul ), precum și căteva persoane cu trăsături slave” , deosebit de interesate de noua apariție editorială și conținutul discuțiilor din incinta BCU.

Volumul prezent – “CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ”, încearcă să restabilească adevărul istoric și să corecteze percepția occidentală vis-a-vis de rolului jucat de România în plan internațional în perioada Războiului Rece. Acest Volum , ajunge cu dezvăluirile până în prima săptămână din decembrie 1989, oprindu-se chiar înainte de revoluție.

IMG_5058b

Sursele cărții  sunt documentele descoperite după 1989 în arhivele fostelor țări socialiste, fiind tratat în mod detaliat și susținut pe baza documentelor în cauză  modul eronat în care au fost percepute în Occident, România și atitudinea ei față de URSS și de ceilalți membri ai Pactului de la Varșovia, precum și cauzele acestor percepții eronate: tendințe cognitive care se manifestă în mod obișnuit în comunitățile analitice și de inteligence, precum și campaniile de dezinformare concepute și puse în practică de „aliații“ României din Blocul Sovietic sub comanda Moscovei.

Lansarea s-a bucurat de un real succes, conferința ținută de Larry Watts fiind bine primită de întreaga audiența adunată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, care la sfărșit s-au ordonat cu plăcere la coada formată  pentru a primi prețiosul autograf al lui Larry L. Watts.

 

În ediția viitoare  vom prezenta pe larg importanța si conținutul acestui ultim volum împreuna cu interviul acordat în exclusivitate de Larry Watts pentru R.B.N.Press. corespondentului nostru de presă.

 

IMG_5085b

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: