Eurostat: Grecia se adanceste din ce in ce mai tare in saracie! In contrast, Romania și Bulgaria recupereaza puternic decalajul

Romania a facut progrese semnificative pentru reducerea saraciei informeaza romaniabreakingnews.ro citand date Eurostat. Romania si Bulgaria conduc in continuare in topul celor mai sarace tari din Uniunea Europeana, insa progresele derulate de catre cele doua tari pentru reducerea ratei ei, dupa criza financiara din anul 2008, sunt de asemenea printre cele mai mari dintre statele europene.

Trei tari din Europa de Sud-Est conduc in topul saraciei europene: Bulgaria, Romania si Grecia. Insa in timp ce elenii se adancesc din ce in ce mai tare in saracie, in ciuda ajutorului financiar de care au beneficiat din partea creditorilor europeni si si internationali (Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International), Romania si vecinul de la sud recupereaza puternic decalajul, potrivit datelor institutului european de statistica Eurostat.

Intre 2008 si 2015, procentul de populatie care sufera „privatiuni materiale severe” (indicatorul european al saraciei – n.r.) a crescut de la 11,2% la 22,2% in Grecia, rata cresterii saraciei fiind aproape dubla de la inceputul crizei pana in prezent. Cifrele prezentate de ultimul studiu Eurostat arata ca aceasta evolutie aduce Grecia alaturi de tarile cu cea mai proasta situatie in topul european al saraciei, Romania si Bulgaria.Insa cu toate ca in Romania procentul ramane ridicat, de 22,7%, el a ajuns la acest nivel deoarece a scazut cu aproape o treime, respectiv 10 procente, de la 32,7% in timpul crizei financiare din 2008.

Gabriel NEGRU / RBN Press / 26.02.2017