ROMÂNIA BREAKING NEWS

Euronest: Începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, până la finalul anului

Euronest: Începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, până la finalul anului

Adunarea Parlamentare „Euronest” de la Chișinău, a adoptat o rezoluție referitoare la începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina până la finalul acestui an. Prin document, se mai solicită și integrarea graduală a Republicii Moldova și Ucrainei în Piața Unică Europeană înainte de finalizarea negocierilor de aderare.

Adunarea Parlamentară Euronest reunește 60 de membri ai Parlamentului European și 50 de deputați din parlamentele naționale ale Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei.

Rezoluţia privind importanţa strategică a începerii negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Moldova a fost iniţiată de Grupul Partidului Popular European şi a fost adoptată marţi, cu largă majoritate, de membrii Adunării „Euronest!”. Europarlamentarul român, Maria Grapini a condus dezbaterea de la adunarea Euronest privind acordul de aderare al Republicii Moldova la U.E.

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, prezent în cadrul Adunării Parlamentare „Euronest”, a declarat „Tocmai am adoptat, în cadrul Adunării Parlamentare „Euronest” de la Chișinău, o rezoluție prin care cerem Comisiei Europene și Consiliului UE să facă demersurile necesare pentru începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina până la finalul acestui an”

„În textul rezoluției, mai cerem și integrarea graduală a Republicii Moldova și Ucrainei în Piața Unică Europeană înainte de finalizarea negocierilor de aderare. Astfel, prin integrarea celor două țări la Piața Unică, cetățenii Ucrainei și Republicii Moldova vor simți mai repede o parte dintre beneficiile cele mai importante ale aderării propriu-zise la Uniunea Europeană, precum crearea de noi locuri de muncă stabile și bine plătite, atragerea de noi investitori europeni în cele două țări, creșterea exporturilor de produse moldovenești și ucrainene către Uniunea Europeană și acces mai facil, la prețuri mai mici, la produsele din UE”, a mai menționat Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan este președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: