Eugen Popescu „pentru prima oară în ultimii 20 de ani, CSAT vorbește nu despre integrarea europeană a R.Moldova ci de resetarea relațiilor RM -România”

Cu prilejul aniversării celor 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, împreună cu Comisia Românilor de Pretutindeni din cadrul Senatului României, a organizat dezbaterea „27 martie – Istorie, Aspirație, Perspective ” scrie Epochtimes Romania.

Eugen_Poescu_Parlament

În cadrul acestui eveniment, Eugen Popescu a afirmat că ”mai sunt doi ani până în 2018, iar timpul nu mai are răbdare. Mai avem 2 ani să demonstrăm că suntem demni de cei care la 1918 au realizat România unită, reîntregită. Este important ca fiecare instituție să realizeze că în cei doi ani de zile noi trebuie să facem tot ce este posibil și ce depinde de noi. Nu contează prin cine și cum, ci contează să atingem acel obiectiv pe care ni l-au lăsat cu limbă de moarte înaintașii noștri care au realizat România întreagă”.

Popescu consideră că instituțiile din România încep să se reseteze. ”Pe 15 martie a fost o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). A existat o frază care spune ce s-a discutat acolo legat de R.Moldova: S-a desprins ideea că se impune aplicarea credibilă și sustenabilă a unui program de reforme care să susțină R.Moldova pe termen mediu și lung atât în planul evoluțiilor interne, cât și al relației cu România”, a arătat el.

”CSAT spune asta și este pentru prima oară în ultimii 20 de ani când acest consiliu nu vorbește de integrarea europeană a R.Moldova, ci de resetarea relațiilor dintre România și R.Moldova. Deci CSAT, care coordonează instituții de forță ale statului român, spune foarte clar care sunt prioritățile statului român. Cine știe să citească această frază înțelege clar care sunt aceste priorități. Văzând și făcând ceea ce trebuie, instituțiile, societatea civilă, profesorii vor reuși să vină cu soluții pentru ca peste doi ani de zile nu să marcăm centenarul, ci să marcăm altceva”, a concluzionat directorul general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi.

Publicat de romaniabreakingnews.ro