ROMÂNIA BREAKING NEWS

Este un moment istoric! NATO deschide oficial un birou la Chișinău

Este un moment istoric! NATO deschide oficial un birou la Chișinău

NatoPas important făcut de NATO, în cazul Republicii Moldova. Alianța Nord Atlantică va deschide la Chișinău un birou de legătură. Un acord, în acest sens, a fost semnat la Bruxelles de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și premierul Pavel Filip informează Digi24 citat de romaniabreakingnews.ro

Deschiderea biroului în capitala Republicii Moldova va reprezenta un sprijin, pentru modernizarea Armatei Naționale și a întregului sistem național de securitate.

Biroul de legătură NATO va fi important atât pentru susținerea noastră politică, cât și pentru susținerea efectivă a Republicii Moldova. Va fi un birou mic, alcătuit din civili, nu o bază militară. Este vorba despre cooperare, nu despre impunerea priorităților sau a aderării Republicii Moldovei la NATO. Susținem dreptul tuturor țărilor de a decide singure în privința politicii externe și de securitate. NATO respectă în totalitate neutralitatea Republicii Moldova”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să ratifice acest acord.

„Am certitudinea că deschiderea Biroului de legătură NATO la Chișinău va contribui la cooperarea dintre NATO și Republica Moldova prin implementarea proiectelor curente, cât și prin noi proiecte care vor fi susținute de NATO”, a adăugat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Apărării Anatol Șalaru. Potrivit lui Șalaru, documentul a fost semnat cu puțin timp în urmă, la Cartierul General al NATO din Bruxelles.

„Salut această decizie istorică ce reprezintă un pas important pentru Republica Moldova. Deschiderea acestui birou a fost una dintre prioritățile mandatului meu ca ministru al apărării și el va fi un real sprijin pentru modernizarea Armatei Naționale dar și a întregului sistem național de securitate”, scrie Anatol Șalaru.

Potrivit lui Șalaru, deschiderea biroului NATO la Chișinău este o dovadă a încrederii pe care partenerii externi o au în actuala guvernare și totodată o dovadă a creșterii importanței strategice și geostrategice a Republicii Moldova.

„Mulțumesc colegilor din Guvern pentru sprijinul acordat acestui proiect și mai ales mulțumesc tuturor militarilor care prin profesionalism și multă munca au făcut posibil acest proiect”, scrie Șalaru pe pagina sa de facebook.

Semnarea acordului pentru deschiderea biroului NATO la Chișinău. Să sperăm că prezența NATO în Republica Moldova va continua să se întărească; este un ajutor major pentru procesul de europenizare a acestei Țări și a evoluției spre unire cu Tara Mamă, adică înlăturarea definitivă a consecințelor sinistrului pact Hitler-Stalin. Este de menționat că semnarea acordului are loc în ajunul manifestațiilor organizate la Chișinău și Bruxelles de Tinerii Moldovei pentru a comemora Ziua Națională a României, ziua României Reîntregite.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: