ROMÂNIA BREAKING NEWS

ESTE OFICIAL! ROMÂNII SUNT MAI HARNICI DECÂT NEMȚII, BRITANICII SAU FRANCEZII!

Românii sunt cei mai muncitori angajați din Europa, reiese din studiul Coe-Rexecode, realizat de o firmă de cercetare din Paris, ce a luat în calcul numărul de ore lucrate de angajații europeni în ultimii 4 ani, potrivit EUobserver.com. Așadar, poporul nostru lucrează mai mult decât nemții, britanicii sau francezii.

romanii-cei-mai-muncitori-raport-oficialPotrivit studiului, în 2013 angajații românii cu normă întreagă au lucrat în medie 2.099 de ore, cel mai mult dintre toți salariații din Europa. În acest clasament, grecii sunt pe locul al doilea, ungurii pe locul al treilea și croații pe locul al patrulea. Următoarele locuri ale clasamentului sunt ocupate de angajații din Polonia, Letonia, Slovacia, Estonia și Cipru. Britanicii și nemții sunt la mijlocul clasmentului. La polul opus, finlandezii lucrează cel mai puțin, în medie 1.648 de ore și francezii (1.661 de ore).

Totuși, numărul de ore lucrate în țara noastră este cu 4 ore mai mic decât era în 2011 și 2012, arată studiu. Țara noastră este urmată de Grecia, cu 2.010 ore lucrate, singura țară după România, unde numărul de ore lucrate de angajații cu normă întreagă a depășit în 2013 pragul de 2.000 de ore. Pe locul 3, dar la diferență mare vine Ungaria, cu 1.969 de ore în medie pe an, urmată de Bulgaria și Croația, cu câte 1.954 ore.

Fruntași suntem și în topul salariaților cu jumătate de normă. Angajații din țara noastră au muncit 1.272 de ore anul trecut, cu 126 de ore mai mult decât ungurii, următorii în acest clasament. La celălalt pol se situează portughezii, danezii și finlandezii, cu 808, 843, respectiv 846 de ore lucrate în 2013.

Surse:coe-rexecode.fr/public,  capital.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.