Elita de la Chișinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România și în alte state din UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, la o zi după publicarea analizei pe rbnpress – "Șantajul lui Filat ! Tradarea de la Chisinau ! "

Elita de la Chișinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România și în alte state din UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a primit luni, 20 mai, un grup de tineri reprezentând Federația Asociațiilor de Basarabeni din România, organizație ce reunește 14 asociații ale studenților și elevilor din Republica Moldova, aflați la studii în România. Aceștia s-au întâlnit și cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

Răspunzând întrebărilor, ministrul Titus Corlățean a amintit rolul esențial care revine tinerei generații și viitoarelor elite în ce privește transformarea democratică a statului și susținerea aspirațiilor de libertate, prosperitate și progres. A adresat, în acest context, tinerilor prezenți la întâlnire un îndemn la implicare activă în direcția dezvoltării și modernizării de ansamblu a societății și a împlinirii destinului european al Republicii Moldova:

„Republica Moldova are, în mod firesc, nevoie de o elită nouă. Voi, cei care beneficiați de burse de studiu în România și alte țări europene, trebuie să fiți parte a ei.”

În dialogul cu tinerii, ministrul a evidențiat liniile tradiționale ale politicii României față de Republica Moldova, fondate pe valorile spirituale și culturale comune și pe sprijinirea aspirațiilor de integrare europeană ale statului vecin. „România susține toate proiectele care pot contribui la dezvoltarea societății, la consolidarea democrației și a statului de drept, la asigurarea liberei circulații în spațiul UE și la creșterea bunăstării, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a accentuat șeful diplomației române., potrivit MAE.

Ministrul Titus Corlățean a arătat că evoluțiile din ultimele luni de la Chișinău pun forțele politice pro-europene în fața unor decizii importante pentru cursul viitor al relației Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. „Păstrăm convingerea că aceste forțe vor găsi calea reconcilierii și își vor asuma responsabilitățile ce le revin”, a subliniat ministrul.

SURSA:ziuaveche.ro

Citeste si articolul:

Exclusiv! Tradărea de la Chișinău! Vlad FIlat&Co și mulți alții…