ROMÂNIA BREAKING NEWS

Performanţa lotului român la Olimpiada Internaţională de Fizică: patru medalii de aur, una de argint şi primul loc în Europa!

Performanţa lotului român la Olimpiada Internaţională de Fizică: patru medalii de aur, una de argint şi primul loc în Europa!

Patru medalii de aur, una de argint şi primul loc în Europa! Este performanţa lotului român la Olimpiada Internaţională de Fizică, din Indonezia. Elevii au fost felicitaţi de preşedintele Iohannis, dar cea mai mare bucurie a fost revederea cu părinţii care i-au aşteptat la aeroport, cu braţele pline de flori.

Anca Drăgulescu, eleva care la doar 14 ani, a renunţat la confortul de acasă şi la prietenii din Buzău pentru a urma Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, face parte din echipa care a obţinut medalia de aur la olimpiada intrernaţională de fizică. Pentru această medalie de aur,  au luptat 400 de elevi de pe toate continentele.

Anca a obţinut 8 medialii la olimpiadele internaţionale, nu doar la fizică ci şi la astrofizică. La toamnă, va începe cursurile Universităţii Harvard, unde speră să devină cercetător în fizică.

Alte 3 medalii de aur au fost obţinute de Răzvan Octavian Radu şi Petru Codruţ, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Radu, de la colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu” din Brăila. Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev la Colegiul National „Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: