ROMÂNIA BREAKING NEWS

Duș rece și momentul adevărului pentru Germania! 80% dintre refugiați nu au nici un fel de calificare și nici nu vor să aibă!

Duș rece și momentul adevărului pentru Germania! 80% dintre refugiați nu au nici un fel de calificare și nici nu vor să aibă!

Planul cu refugiații care vin și aduc avânt proaspăt în economia germană s-a dovedit doar un vis frumos departe de realitate. Astfel, după ce Angela Merkel a încurajat refugiații să-i ceară Berlinului azil politic, Germania începe să-și dea seama că nu tot ce zboară se mănâncă. Germania și-a greșit calculele, iar acum e la momentul adevărului, informează digi24.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Refugiati musulmani Foto-getty

Refugiati musulmani Foto-getty

„80% dintre refugiați nu au nici un fel de calificare și o parte tot mai mare dintre ei sunt analfabeți.

Și mai dezolant este că un procent semnificativ din tinerii care vin în Germania o dată cu valul de refugiați nu au niciun tip de pregătire profesională și nici nu vor să aibă. „Trebuie să fim realiști și să vedem cu ce provocare avem de-a face fiindcă ne va fi mai ușor să rezolvăm problema”, a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Refugiații nu sunt atât de educați precum se credea și nici atât de dornici de muncă, spune vicecancelarul. Doar că anul trecut Germania a primit un milion dintre ei. Ce e de făcut? Se caută soluții la Davos, dar integrarea refugiaților nu e o sarcină ușoară.

Deja se vorbește mult despre eșec – eșecul de a proteja Schengen, eșecul de a a-i forma profesional, eșecul de a-i integra în societate.

Criza refugiaților, va costa Germania 20 de miliarde de euro

Și nu e vorba de bani! Germania poate eșua, deși se estimează că va plăti pe criza refugiaților undeva la 20 de miliarde de euro doar până la finele acestui an. E vorba de soluții practice, care poate vor veni, totuși, fiindcă deja discuția despre refugiați începe să fie mai sinceră. Doar că Europa mai are și-o altă problemă: timpul.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: