ROMÂNIA BREAKING NEWS

După întâlnirea președinților Macron și Putin, declarațiile de presă nu au un numitor comun!

După întâlnirea președinților Macron și Putin, declarațiile de presă nu au un numitor comun!

Preşedintele francez Emmanuel Macron a dat asigurări marţi că, la întâlnirea pe care a avut-o luni, la Moscova, cu omologul său rus, Vladimir Putin i-a promis „că nu va mai exista o degradare sau o escaladare” în criza dintre Rusia şi Occident pe tema situaţiei din Ucraina, transmite AFP.  De partea cealaltă însă, declarațiile  președintelui Vladimir Putin nu converg cu cele declarate de Macron

Următoarele zile vor fi decisive și vor necesita discuții intense pe care le vom purta împreună”, a declarat Macron reporterilor după cină.

Putin a sugerat că unele dintre ideile lui Macron ar putea ajuta la dezamorsarea crizei.

„O serie de idei, propuneri ale sale, despre care probabil că este încă prea devreme pentru a vorbi, cred că este foarte posibil să constituie baza pașilor noștri comuni în continuare”, a spus el.

Cei doi urmează să vorbească din nou după ce Macron se va întâlni cu liderii ucraineni.

Moscova susține că nu plănuiește o invazie, dar ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă cererile sale de securitate nu sunt îndeplinite. Aceste cereri sunt considerate de oficialii SUA și ai NATO ca inaceptabile.

Federația Rusă consideră că primirea de către NATO a 14 noi membri est-europeni în cele trei decenii care au trecut de la încheierea Războiului Rece reprezintă o invadare a sferei sale de influență și o amenințare la adresa securității sale.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: