ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dughin: Rusia va folosi forța în Transnistria !

Aleksandr Dughin

Aleksandr Dughin

Forțele militare rusești din Transnistria trebuie scoase din regiune, dar ele rămîn pe teritoriul Republicii Moldova pentru că aceasta este garanția ca forțele NATO să nu intre în acest spațiu. Declarația a fost făcută de politologul rus Aleksandr Dughin. Totodată, oaspetele emisiunii Fabrika a subliniat că soluția rezolvării conflictului se află la Moscova.”Și eu sunt pentru ca să scoatem forțele militare din Transnistria. Vrem să avem Moldova ca partener și nu va mai fi nevoie de această armată. Vrem să avem o relație frățească”, a declarat Dughin.
Mai mult, invitatul emisiunii de la Publika TV a ținut să explice care este, de fapt, scopul prezenței armatei ruse în Transnistria.”Pentru Rusia, obiectivul numărul unu este apărarea granițelor și ca blocul NATO să nu fie la hotar. Acesta este obiectivul primordial. Pentru asta vom face orice scheme și formule. Trupele rusești din Transnistria garantează că NATO nu va intra în acest spațiu. Credeți că nu avem ce face cu armata? Știm și fără analiștii voștri ce să facem cu ea, avem un teritoriu mare de apărat. Rusia va face apel la folosirea forței în Transnistria, doar dacă NATO va veni în Moldova”, a subliniat politologul rus.Totodată, Aleksandr Dughin susține că diferendul transnistrean poate fi rezolvat doar prin apropierea Moldovei de Rusia prin

Aleksandr Dughin tintind spre Vest…

integrarea în Uniunea Euroasiatică.”Moldova poate intra doar în NATO și atît, dar nu și în Uniunea Europeană, care se distruge. Cheile soluționării diferendului transnistrean sunt la Moscova. Conflictul transnistrean are soluție. Trebuie să ne integrăm în Uniunea Euroasiatică și se rezolvă totul”, a mai spus politologul rus. Aleksandr Dughin este un politolog, sociolog și filosof rus și se spune că ar fi ideologul partidului „Rusia Unită”, formațiune care se află la guvernare în Federația Rusă.

Sursa:  publika.md

18 iunie 2013

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: