ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Drumeț în țara mea” – Etnici români din Regiunea Vidin, Bulgaria au venit în România pentru a cunoaște Istoria și Țara Mamă

„Aceasta a fost o excursie pe care o vom ţine minte toata viaţa” au declarat la unison copii, parinţi şi bunici. (etnici români din Bulgaria)
„Drumeț în țara mea” – Etnici români din Regiunea Vidin, Bulgaria au venit în România pentru a cunoaște Istoria și Țara Mamă

Peste 40 de copii etnici români din Regiunea Vidin, Bulgaria împreună cu însoțitorii legali, au vizitat zilele acestea Muzeul Olteniei și Muzeul de Etnografie din Craiova, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii de la Târgu Jiu, Mănăstirea din Tismana, Mănăstirea Sf.Ana din Orșova si orașul Drobeta Turnu Severin informează romaniabreakingnews.ro citând comunicatul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Prezenți pentru prima oara în Țara mamă, copiii români din Bulgaria au rămas încântați de ceea ce au văzut, mai ales de vestigiile istorice și arheologice de la muzeu și de expozițiile de icoane de la mănăstiri. Cei câțiva părinții si bunicii lor au privit cu nostalgie și încântare costumele populare de la Muzeul de Etnografie din Craiova și au remarcat asemănarea cu portul lor popular.

Această excursie tematică la obiective din România, face parte din proiectul „Drumeț în țara mea”, derulat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Asociația „Ave” – Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

Proiectul se bucură de parteneriatul cu Consiliul Județean Dolj, instituție care a fost alături de inițiatorii proiectului și a făcut posibilă realizarea acestuia.

În perioada 1-30 aprilie 2016, în proiectul „Drumeț în țara mea” vor participa peste 160 de copii din comunitățile românești din Regiunea Vidin, care vor fi însoțiți fiecare de către un reprezentant legal.

Proiectul aduce în fața elevilor români din Regiunea Vidin aspecte din viața românilor din istorie până în contemporaneitate, stiluri arhitecturale românești și portrete ale unor personalități marcante românești, fiind dedicat înțelegerii, folosirii și păstrării moștenirii istorice și culturale a poporului român.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă conștientizarea importanței cunoașterii istoriei poporului român de către tânăra generație, precum și însușirea valorilor patrimoniului istoric și cultural, pentru asigurarea continuității tradițiilor moștenite și pentru menținerea identității naționale.

Prin acest proiect se intenționează ca la sfârșitul acțiunilor să crească gradul de informare și de asumare a tinerilor români din Bulgaria cu privire la istoria, cultura si civilizatia poporului român, din care și ei sunt parte.

La „Poarta Sărutului” / Aceasta a fost o excursie pe care o vom ține minte toata viața” au declarat la unison copii, parinți și bunici. (etnici români din Bulgaria)

„Drumeț în țara mea” este un proiect ce servește misiunii și obiectivelor IEH, răspunzând politicilor și nevoilor europene și naționale de construcție a unei generații educate, esențială pentru o dezvoltare durabilă și pentru conservarea și promovarea identității culturale, etnice, lingvistice și spirituale.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: