ROMÂNIA BREAKING NEWS

Drepturile copiilor cetățenilor români din Finlanda, pe agenda întâlnirii bilaterale româno – finlandeze

Drepturile copiilor cetățenilor români din Finlanda, pe agenda întâlnirii bilaterale româno – finlandeze

Ministerul Românilor de Pretutindeni a participat la sesiunea de consultări bilaterale privind drepturile copilului – Helsinki, Republica Finlanda
În vederea extinderii cooperării bilaterale și a demersurilor care privesc drepturile cetățenilor români aflați în Republica Finlanda, precum și ca urmare directă a vizitei de lucru efectuată de ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, la Helsinki, o delegație a autorităților române a participat, la 6 noiembrie 2017, la un seminar bilateral privind drepturile copilului.

Evenimentul a avut loc la Helsinki, la sediul Ministerului Afacerilor Sociale și Sănătății din Finlanda.

Astfel, delegația română, formată din experți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), împreună cu specialiști ai Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție (ANPDCA) și ai Avocatului Poporului, a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanți ai statului finlandez din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale și Sănătății, Ministerului Justiției, al Serviciului de Urgențe Sociale și al Sprijinului Oferit în Situații de Criză.

În cadrul discuțiilor cu experții finlandezi, partea română a reiterat necesitatea identificării celor mai bune instrumente menite să contribuie la consolidarea și diversificarea cooperării, cu accent pe schimbul de bune practici dintre cele două state. S-a subliniat că asigurarea respectării drepturilor cetățenilor români din străinătate reprezintă o preocupare constantă a autorităților române.

Sesiunea de consultări bilaterale se înscrie în demersurile autorităților române în cooperare cu cele finlandeze, în vederea soluționării unuia dintre cele mai complexe cazuri de preluare a unor minori de către serviciile sociale, respectiv cazul copiilor Maria și Mihai Jalaskoski.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: