ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dr. Constantin Corneanu. Cum ar fi ? „…să se știe acolo la Cartierul General al Flotei Ruse de la Sevastopol, că fregatele românești pot deschide focul”

„...apropo de o dorință personală, eu aș dori vis-a-vis de forțele noastre navale la Marea Neagră, să nu avem nevoie de aliați, să nu avem nevoie de NATO, ci să avem propriile noastre forțe, să putem deschide focul, să se știe acolo la Cartierul General al Flotei Ruse de la Sevastopol că, fregatele românești pot deschide focul și cu toate neajunsurile a tot ceea ce a însemnat corupția, care ne-a adus într-o situație neplăcută după mai mult de 25 de ani, suntem gata să întărim forțele navale și că aviația pe care o avem de tipul F16, chiar dacă sunt mai vechi, împreună cu forțele navale pot însemna ceva.”

„…Unde suntem ? Suntem în linia I !”

Video / Dr. Constantin Corneanu la dezbaterea „MAREA NEAGRĂ – GEOPOLITICĂ ȘI STRATEGIE  LA ÎNCEPUT DE SECOL XXI”:

Dr. Constantin Corneanu: „…La o intervenție la Televiziunea Română, am declarat la o întrebare a reporterului TVR, – „unde suntem?” Am răspuns: „suntem în linia I” evident și apropo de o dorință personală, eu aș dori vis-a-vis de forțele noastre navale la Marea Neagră, să nu avem nevoie de aliați, să nu avem nevoie de NATO, ci să avem propriile noastre forțe, să putem deschide focul, să se știe acolo la Cartierul General al Flotei Ruse de la Sevastopol, că fregatele românești pot deschide focul și cu toate neajunsurile a tot ceea ce a însemnat corupția, care ne-a adus  într-o situație neplăcută după mai mult de 25 de ani, suntem gata să întărim forțele navale și că aviația pe care o avem de tipul F16, chiar dacă sunt mai vechi, împreună cu forțele navale pot însemna ceva.”

Dr. Constantin Corneanu

„Comandamentul NATO din Arctica, a observat că rușii construiesc niște lucruri extraordinare de infrastructura civilă în zona arcticii pe măsura ce gheața se topește, dar în acelaș timp acea structură poate fi oricând și militară. Acest lucru înseamnă ca federația Rusă a început să treacă la pregătirea forțelor sale militare într-o asemenea manieră, încât să încerce opunerea adversarului – NATO, pe acel cordon de securitate al Eurasiei, care înseamnă Letonia, Estonia, Lituania, Polonia, Ucraina, România, Bulgaria, aceasta fiind zona roșie peste care nu se poate trece.”

„Ucraina este locul unde se va hotărâ pacea sau războiul, …pur și simplu.”

Video / Dr. Constantin Corneanu răspunsuri la întrebări, comentarii și dezvăluiri în cadrul dezbaterii „MAREA NEAGRĂ – GEOPOLITICĂ ȘI STRATEGIE  LA ÎNCEPUT DE SECOL XXI”:

Dr. Constantin Corneanu

Este membru fondator și președintele Consiliului Director al Asociației Europene de Studii Geopolitice și

Dr. Constantin Corneanu

Strategice “Gheorghe I. Brătianu” (AESGS) din septembrie 2009. Anterior fondării AESGS, a fost consilier în cadrul Oficiului Guvernului României pentru Gestionarea Relațiilor cu Republica Moldova (2004 – 2007) și jurnalist la Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale în cadrul redacției TV Pro-Patria și la Observatorul Militar. Are o experiență de peste 15 ani în domeniul analizei relațiilor internaționale, aria sa de expertiză incluzând afaceri externe și politici de securitate, cu precădere în spațiul ex-sovietic, precum și relația dintre Republica Moldova și România. Este doctor în istorie din 2003 cu o teză legată de geopolitica României în epoca celui de Al Doilea Război Mondial. A absolvit Colegiul Național de Apărare (1998) și Facultatea de Istorie (1994) a Universității București. A publicat lucrările: Sub povara marilor decizii (ediția a I-a la Editura Scripta, București, 2007 și ediția a II-a la Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, 2013); Victorie însângerată. Decembrie 1989 (Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, 2014), precum și numeroase articole științifice apărute în revistele Europa XXI, Revista de Istorie Militară, Document (Buletinul Arhivelor Militare Române), Dosarele Istoriei, Istorie și Civilizație, Historia, Lumea Magazin. A fost nominalizat la Marele Premiu al Clubului Român de Presă pentru talk-show pe anul 2000 cu  producția de televiziune Balcanii în flăcări. Co-editor al volumului Prăbușirea Imperiului Sovietic. „Lecții” în retrospectivă (Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, 2012). Începând cu 1 martie 2010 este cercetător-asociat în cadrul Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și membru al Consiliului Științific al acestei instituții. A publicat numeroase studii, articole și editoriale dedicate Revoluției Române din Decembrie 1989 din calitatea de cercetător și Director Editorial al publicației CAIETELE REVOLUȚIEI (2012). Din ianuarie 2015 s-a alăturat proiectului media România Breaking News.

Pentru a cunoaște întregul material despre cele discutate la dezbaterea   „MAREA NEAGRĂ – GEOPOLITICĂ ȘI STRATEGIE  LA ÎNCEPUT DE SECOL XXI” vă invităm să accesați pagina dedicată aici.

Material realizat și publicat de România Breaking News – RBN Press / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: