ROMÂNIA BREAKING NEWS

Două state, aceleași valori, același popor! Marşul pentru Viaţă şi Familie în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova

Două state, aceleași valori, același popor! Marşul pentru Viaţă şi Familie  în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova
Actualizare video ora 16.04 25.03.2017

 

Zidit întru binecuvantarea și  purtarea de grija a lui Dumnezeu Tatăl, Neamul Românesc este parte din opera de creație a lumii. Neamul, ca operă a divinității, poartă în el pecetea veșniciei și prin aceasta el nu va putea fi nimicit indiferent de puterile care s-ar napusti asupra lui, atâta timp cât el își va pastra neclintită și vie, identitatea, cultura, spiritualitatea și principiile morale de viață care conțin această pecete a veșniciei. Spre deosebire de alte popoare, Neamul Românesc s-a plămădit în vatra credinței creștine în care respira deja, duhul proaspăt al Evangheliei răspândite de Apostolul Andrei – Apostolul românilor. De aceea, cultura noastră este eminamente creștină, iar creștinismul românesc are imprimat în el principiile iubirii față de viața plămădită de Dumnezeu, față de familie, față de copii, care sunt pilonul societății și dăinuirii unui popor.

Ca o mărturie vie asupra importanţei sensului creştin al vieţii umane, ca  mărturie împotriva efectelor dezastruoase ale avortului asupra familiei, societăţii și pentru sensibilizarea societății întru sprijiniriea femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu, au loc în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova,  manifestările sub egida „Marşul pentru Viaţă şi Familie” împotriva avortului și a sprijinirii femeilor care urmează să nască.

Marşul pentru Viaţă şi Familie, ajuns la a şaptea ediţie în România și la a treia ediție în Republica Moldova, va avea loc sâmbătă după-amiaza, în Ziua de Bună Vestire. În România şi Republica Moldova vor fi organizate mitinguri sub sloganul „Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!”. „Scopul acestui marş paşnic este de a reaminti cetăţenilor şi liderilor noştri că promovăm şi protejăm familia naturală, aşa cum a întemeiat-o Dumnezeu, întemeiată pe legământul liber consimţit între un singur bărbat şi o singură femeie. De asemenea promovăm şi protejăm dreptul la viaţă, şi dorim oprirea masacrării zilnică a copiilor prin avort”, arată organizatorii, pe Facebook, conform Hotnews.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Marșul pentru viață în România

Inițiatorii mănifestărilor în București sunt Coaliţia pentru familie, Asociaţia Studenţi pentru viaţă şi alte organizaţii non-guvernamentale. Evenimentul se bucură de susţinerea Patriarhiei Române. Organizatorii nu sunt unici, ci în fiecare oraş sau localitate există organizatori locali independenţi, care reprezintă diferite organizaţii şi instituţii pro-viata locale, se mai arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române.

Marşul din București se va desfăşura pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului, cu începere de la ora 12:00, iar la finalul sau va avea loc un concert de muzică uşoară, potrivit Biroului de presă al Patriarhiei.

BOR precizează că Patriarhia Romană nu face parte dintre organizatori, dar a binecuvântat şi sprijină spiritual manifestarea

Într-un comunicat remis la începutul săptămânii, Biserica Ortodoxă i-a îndemnat pe români să participe „în număr cât mai mare la Marşul pentru viaţă, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanţa şi sensul creştin al vieţii umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei şi societăţii şi despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu.”

„Potrivit învăţăturii creştine, viaţa este darul lui Dumnezeu faţă de oameni care trebuie preţuit şi protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viaţă şi de puterea vieţii; are dreptul la viaţă, dar şi responsabilitatea de a respecta această viaţă, de a o apăra în orice împrejurare, ştiind că, în existenţa istorică în trup, omul îşi pregăteşte participarea la Împărăţia lui Dumnezeu. De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marşul pentru viaţă, în ziua de 25 martie, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanţa şi sensul creştin al vieţii umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei şi societăţii şi despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu”, – Patriarhia Română.

Surse din cadrul Patriarhiei Române, stipulează că în perioada 1958 – 2014, avortul a curmat în România peste 22.638.755 de vieţi. Statisticile ne situează astfel pe locul al doilea în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existenţa (116,5%).

Marşul pentru viaţă în Republica Moldova

Marşul pentru viaţă, prin care se va cere oprirea avorturilor şi susţinerea femeii şi a familiei, se va desfăşura pe 25 martie, in circa 150 de localităţi din Republica Moldova. Marşul pentru viaţă, care se află la a treia ediţie, se va desfăşura sub genericul „Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!”. Acţiunea reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se luptă împotriva avortului, iar Mitropolia Moldovei îndeamnă pe oameni să participe în număr cât mai mare la acest marş se arată într-un material Moldova.org preluat de romaniabreakingnews.ro

Republica Moldova ocupă locul 10 în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală. În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea națională nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și existenței unei mentalități publice pro-avort.

Prin Marșul pentru viață se vrea conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Aceasta înseamnă iubire!

Dorian Theodor CLENCIU – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: