ROMÂNIA BREAKING NEWS

DOUĂ NAVE MILITARE AMERICANE VOR AJUNGE ÎN MAREA NEAGRĂ

Două nave militare ale Statelor Unite au plecat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă din Italia spre Marea Neagră, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetățenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situații de urgență, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

USS Mount Whitney

USS Mount Whitney

Nava militară USS Mount Whitney a plecat vineri seară din Portul Gaeta, situat în sudul Italiei. Fregata USS Taylor a plecat din Portul Napoli sâmbătă dimineață. Ambele nave, care au la bord elicoptere militare de tip H-60, vor ajunge în Marea Neagră în cel mult două zile. Informația a fost confirmată de oficiali militari americani, care au precizat că la Soci vor fi trimiși aproximativ 25 de agenți americani specializați în combaterea terorismului.

USS_Taylor

USS_Taylor

Pentagonul a comunicat că navele se vor afla în Marea Neagră în cadrul unor misiuni „normale” și pot participa la diverse misiuni, inclusiv la operațiuni de comunicare și evacuare.

Pentru situații de urgență sunt disponibile avioanele de tip C-17, staționate la baze din Germania. Aparatele de transport pot

Elicopter H-60

Elicopter H-60

ajunge în țăririverane Mării Negre în mai puțin de două ore. „Navele și avioanele vor fi disponibile în caz denecesitate, în cazul în care Rusia va solicita ajutor”, a precizat un oficial de la Pentagon, adăugând că Moscova va trebui să autorizeze intrarea personalului militar american pe teritoriul Rusiei. „Dacă va avea loc vreun atac terorist major va trebui să putem evacua cetățenii americani”, a insistat oficialul american.

Surse:foxnews.commediafax.ro