ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dosarul educației! De ce școala din România „suge viața” tinerilor români?!

Dosarul educației! De ce școala din România „suge viața” tinerilor români?!

Gandeste_RomaniaUn licean îți spune de ce școală din România suge viața din tine. Mai toate topurile de specialitate arată fără drept de apel că, în ceea ce privește educația, finlandezii sunt cei mai eficienți și reușesc cel mai bine să producă oameni capabili să se integreze pe piata forței de muncă.

„Finlanda a înțeles că ceea ce contează în viață e ceea ce știi să faci pe bune, adică practică, și nu ceea ce se presupune că ar trebui să faci, adică teoria. Dacă citești câteva articole despre sistemul ăsta din nord, o să ți se pară de-a dreptul SF. Zilele de școală încep între ora 9 și 9.45, elevii stau cel mult cinci ore la școală pentru că guvernul a scos din programă materiile neimportante, profesorii sunt mai degrabă prieteni cu elevii și, pe lângă toate astea, în școală se predau decența și modestia. Sună bine, nu?

Mi se pare că tot sistemul ăsta te face să ai mai multă încredere în rasa umană. Până când te trezești că nu te cheamă Mikko Korhonen și deci n-o să ai parte de așa ceva pentru că tu trăiești și înveți în România”, informează Vice.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: